HOME OWNER FRIENDS LINKIES

23 June 2012

Tukar tempat? Menangis?


Assalamualikum :') HAHA! okay. meera nak cerita something. sedihnya!! :( tp tak lah sedih sangat :3 okay ni hari jumaat masa sekolah.
subjek first sejarah. then cikgu masuk cikgu soal n blablaa. mula2 meera tak dapat jawab. tp soalan yg seterusnya kawan meera yg duduk sebelah bgtahu jawapan. dgn bangga nya :3 meera angkat tangan then jwb. cikgu ckp betul so meera pun boleh lah duduk. woahh. thanks Liau Jia Ying (budak yg duduk sebelah meera, dye cina). then semua dah duduk cikgu ajar lah mcm biasa. next lesson is science. budak cina sebelah meera ni tak bawak buku science process skils. then kite org pakat sorok kan muka dari cikgu. HAHA! jahat sungguh. then cikgu suruh buat kerja dlm buku tu. dye rajin sangat, dye ckp nak buat kan. so meera bg lah buku meera dekat dye. dye yg tolong buat kan :'). sampai lah subjek last sebelum rehat, agama. then dah naik rehat mcm biasa meera masuk kelas. time tu subjek math. then kite org belajar mcm biasa. sampai lah satu ni meera dgn budak sebelah ckp2.

L.J.Y : meera, kamu tahu tak cikgu haslina nak tukar tempat duduk.
me : :/ yeke?
L.J.Y : yalahh. kan cikgu dah cakap lepas exam je cikgu mesti mau tukar tempat. 
me : okay. * :( dlm hati dah sedih dah!! tak nak tukar tempat!!*
then belajar. sampai lah last subjek, bm. dalam hati rase nak nangis dah! T.T sebb bm tu masa guru kelas meera masuk. so mesti kena tukar tepat dah! tp mase masuk tu cikgu suruh kekuar kan kertas sebb cikgu nak bincang. dlm hati 'fuhhhhh! selamat :D' lepas habis bincang meera berbual2 la dgn budak sebelah meera and belakang. siap ketawa2 lg.
tp bende tu tak kekal :( sampai lah cikgu ckp :

C.H : okay, duduk tempat masing2.
me : :( 'sah kena tukar tempat'
C.H : A, awak duduk depan sini.
.... . .  and blablablaa
C.H : ameera, bangun,
me : :( *nak nangis dah, tp tahan*
C.H : D, tukar tempat dgn meera!
me : .... . . 
D : *kemas2 buku, bangun pergi tempat meera*
me : *dgn hati yg sedih bangun pg tempat D*
tp tak sempat tukar semua tempat duduk sebb loceng dah bunyi. masa balik beratur tu, sumpah! :( sedih nya!!
masa jalan bak pergi gate, L.J.Y dtg.

L.J.Y : ameera~~~
me : *senyap je, tak layan. sebb meera nak nangis dah time tu*
meera just senyum je dekat budak tu. balik tu, suruh nazera pegang kan buku sekejap. tiba2 air mata jatuh. :( sedih woo~ 

me : tak nak tukar tempat *jerit sikit*
nazera : :) nanti biasa lah
me : nanti masa sejarah siape nak kasi kite jawapan? masa math siapa nak ajar kite? masa bm siapa kite nak pukul? siapa nak tanya kite soalan yg pelik2? *air mata jatuh*
nazera : dah la. jgn ckp mcm tu. sedih la!
me : :'( 
sampai dekat pintu pagar. meera lap air mata. takut ayah nampak! then balik rumah. letak beg dlm bilik, menagis lg!! T.T

mesti korang pelik kan, kenapa kena tukar tempat meera menangis? nak tahu sebb? ermm, act meera suka duduk sebelah budak tu. apa2 yg meera tak faham meera tanye dye n ape2 yg dye tak faham dye tanye meera. dulu masa kena tukar tempat sebelah dye, meera tak suka sangat. yelah sebb tak kenal. sampai lah lebih kurang 3 bulan duduk sebelah dye. kite org jd rapat. dye banyak tolong meera! :( dah la tak tahan. tulis benda ni pun meera boleh nangis. bye Assalamualikum.

1 comment :

Iha Zaliza said...

alahai cian adik akak ni.. act akak dulu pun pernah kena jugak.. masa belajar pakai katil baby, sebab tak dapat duduk dan berjalan macam budak lain.. masa tu ramai jugak kawan2 yg patut duduk kat sebelah akak tp diorang tukar tempat.. akak tak sedih pun, hak diorang kan.. :)