HOME OWNER FRIENDS LINKIES

05 December 2012

Segmen siapa paling jujur


jom join segmen ni :D nak join korang tekan je banner tu k? wahah. so korang pun masuk jugak tau. ajak ayah, ibu, kakak, adik, abang, jiran belah kanan/kiri, pakcik dan makcik korang masuk *ikut care iklan zalora tau* HAHA! take make sure ade blog baru bole join :3

yg bawah ni meera dah jawab sehabis jujur k ;3

1. apa akan you buat kalau tiba-tiba ada budak kecik tumpahkan kuah kari kat baju paling you sayang :
-firstly meera akan jerit sebab terkejut :3 then kalau budak tu mintak maaf, meera rase takdelah meera nak tengking budak tu sebab tmpah kan kuah kan? tak ke kejam tengking budak kecik? lg pun baju tu kan bole basuh. gune je fab sabun basuh. gerenti hilang.

2. pernah tak you terkentut kuat sampai ada orang dengar :
-ehemm :3 HAHA! mestilah pernah. tp pernah time tengok tv dgn family je. tu pun tak sengaje k! HAHAHAHA! tp kalau dpn org lain rase takpernah lg kot. malu beb :3

3. pernah tak you korek hidung tiba tiba ada orang perasan :
-wakaka! depan family :3 *ewwwwwwww!

4. bila kali terakhir you menangis ? sertakan bila masanya tu dan sebab apa :
-semalam. tengah hari tak silap. time tu adik meera yg form 1 tu buli meera-.-' erkk! suke sangat kacau meera dye tu. memang tak tahan dah perangai dye tu. well lelaki. DEGIL!!

5. mase kecik kecik , ape budak budak sebaye you selalu ejek you :
-memang selalu kene-.-' antarenye dye org ejek2 'solat isya' sebab nama ayah meera Ishak. and lg satu dye org ejek meera dgn panggilan 'hantu cina' sebab mate meera sepet :3

6. berapa berat badan you sekarang :
-38 kg! -.-lol? beratkan?

7. apa yang akan you buat kalau you marah gila :
-wahaha! serious meera suka soalan ni. okay kalau memang meera tengah marah gilaa2 meera akan marah sesiapa je yg ade sekeliling meera. walaupun dye org tak buat salah meera tetap kan marah dye. sampai lah hilang marah tu hilang. kejam tak? 

8. matapelajaran paling k.o masa masa sekolah :
-mathematics dan science-.- serious!!!!!!

9. adakah you pernah bergaduh masa sekolah dulu sampai bertekak memaki mengherdik musuh you. ceritakan :
-bertekak memekik tu takdelah. time tu darjah 3. kecik lg kott :3 kiteorg just main balas2 surat. dlm surat tu mcm kite org tulis. termasuk menggunakan perkataan2 yg kasar mcm b**i. whoaaa! HAHA! budak2 lah katekan. tak matang pun time tu.

10. orang pertama yang you jatuh hati masa sekolah rendah dan masa darjah berapa(tak perlu letak nama) :
-seminggu selepas masuk darjah 1 meera dah ade suke dkat sorang budak lelaki same kelas dgn meera *gataiii meera :3

11. you pertama kali couple umur berapa :
-masa umur 11 tahun a.k.a darjah 5 :D

12. berapa lame you pernah kapel dgn seseorang dan tahun bila :
-tak berapa ingat lah. ade lah dlm setahun lebih. tahun 2010, time tu meera darjah 6. cinta monyet :)

13. last you putus sebab apa :
-meera yg sendiri nak. meera bagitahu dye meera nak focus pelajara. wahaha! tp actually bukan tu sebab dye. meera just malas nak couple2 ni. asyik nak jaga hati dye je. susah lah.

14. adakah you pernah buat your mother menangis dan kenapa :
-nope. sejahat2 meera tp adelah sampai nak buat ibu meera menangis :') syurga itu dibawah telapak kaki ibu yea.

15. bila dok sorang sorang , ape mesti you buat :
-berangan, makan coklat sorang2 and menyanyi memekik sorang dlm bilik. HAHA! memang selalu buat :3

16. keputusan UPSR you : 
-3A2B. dpt A dalam BM pemahaman, BM penulisan and Mathematics. and yg B pulak Science and English *meera pun pelik kenape Math bole dapat A :3

17. you nak kawen masa umur you berapa and kenapa :
-23 atau 24 tahun. sebab nye time tu meera dah graduate lah kot :3 plus time umur tu mesti semua dah matang and bole buat keputusan sendiri.

18. you selalu berangan tentang ape :
-one direction :3 wahahahah! berangan yg meera t kawen or couple dgn Niall Horan atau pun Zayn Malik :3 selain tu meera selalu berangan tentang kehidupan meera dah besar nanti mcm mane ;)

19. perkara paling yang you tak suka tapi ia selalu berlaku dalam hidup you :
-org yg kutuk2 Taylor Swift-.- lg2 terbaru ni TS couple dgn Harry dari One Direction. ramai dlm twitter kutuk2 Taylor-.-' siapelah dye org semua tu nak judge and tentukan hidup TS dgn harry tu. 

20. perkara paling you suka tapi pernah berlaku sekali je dalam hidup you :
-jumpe seseorang yg bole dipercayai and dengar semua cerite2 meera. tp sayang dye dah pindah sekolah. and lepas dari tu terus tak contact2 T,T sedih kan?

21. blogger yang paling you suka dan sebab apa you suka dia :
-Ben Ashaari. wahah! meera suka blogger ni sebab blogger ni selalu update blog pasal Qhaliff. urghh! comel :3 HAHAHA!

22. sesuatu yang you tak suka bila blogwalking :
-semestinya time internet lambat-.-'' erkk! memang tak lah nak BW blog orang time2 mcm tu.

23. mase tahun bila you pertama kali buat facebook dan apa yang buat you terasa nak buat facebook :
-tahun 2010. time tu semua kawan2 meera dah ada fb plus semua kwn2 meera suruh meera buat. so meera buat la. senang cerite meera buat fb sebab pengaruh kawan2 :3

24. you selalu bangun tidur pukul berapa :
-kalau time cuti sekolah mcm sekrang ni biase bangun pukul 9 atau 10 pg. HAHHAAHA! tp kalau time sekolah meera bangun pukul 9 pg *meera sekolah petang. tp tahun depan dah start sekolah pg so mesti kene bangun pagi.

25. kritikan terhadap blog saya :
-awesome! cantik! comel! tak lambat loading! tu dye :3 memang superb lah blog awak! kite suka kite suka kite suka!!!! yeahh *iklas yea :)

muahhaha! okay tu je nak bebel. ni meera nak tag Puteri :D join tau!! byebye.



4 comments :

vendettatraveller said...

ada sponsor baru . follow and like page dia keyh :D

jjikjjikl said...

nice entry
btw from the same segmen ~

http://jjikjjikl.blogspot.com/2012/12/segmen-siapa-paling-jujur.html

emma michiyo said...

dari CONTEST yang sama untuk upkan follower.. jom dtg rumah sy plak...:)
boleh shopping jugak sini
sy ske segmen jawab2 soalan macam ini anada bagaimana??
http://zonmanis.blogspot.com/2012/12/segmen-siapa-paling-jujur.html