HOME OWNER FRIENDS LINKIES

31 March 2012

Cikgu sayang ♥

Haii, okay hari ni budak sepet ni nak cerita pasal cikgu kamiliah. hee~ cikgu ni comel tau. awak tak mao jealous-2 k kite rapat dgn cikgu ni. meera memang rapat pun dgn cikgu ni. lg-2 mse cikgu ajar meera kh mase form 1. memang best la. dlm bengkel kh semua ketawe time cikgu ajar. ade kerje yg potong kayu tu, memang meera takut gilaa nak guna mesin tu. cikgu kamiliah lah yg baik hati tolong meera potong kayu tu. ramai suka cikgu ni and i'm one of them. HAHA! okay, hari ni meera on mcm biase. tbe-2 cikgu comment dekat status meera. kalau sikit comment tu tak ape la jugak. ni sampai 33 comment. mcm gossip pulak. HAHA! best lah cikgu ni. tp kan tak sempat nak ambik gmbar. tbe-2 je mase naik cuti sekolah thun lepas cikgu dah tak ajar kite org sebb cikgu Junaidah dah habis cuti sebb mengandung. tak sempat semua nye :( urmm, tak pe la. chill. lg pun rumah meera dgn cikgu tu dekat je pun sebenarnye. tak jauh mane pun. HAHA! tp meera tak pernah pergi rumah cikgu. cube tengok ni :)









p/s : klik gmbar kalau nak tengok lebih jelas!

HAHA~ okay tahu meera prinscreen tah mcm ape! korang bace la..tak nak bace sudah :P apa-2 pun meera syg gilaa-2 dekat cikgu kamiliah. cikguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu! kita syg cikgu 
hee~ K la bye Assalammualaikum :)



#Just want to say : Taylor Lautner, Justin Bieber, One Direction and Cole Sprouse is belongs to me! :P HAHA!

27 March 2012

hee~ :D

Ermm, lama kan tak update blog? Habis blog ni berhabuk dah xD HAHA! td bukak twitter then ade 'sorg' ni post something tau. nak tengok? nanti meera upload k. lepas bace je bende tu tbe-2 meera senyum sorang-2. ._.'' sy tahu sy pelik! hee~ jom tengok ape dye post. btw, sorry meera printscreen tak bgtahu dye (y). xD HAHA! 
kita setuju gilaa-2 apa yg dye ckap :)

 k la bye Asslammualikum.



#Just want to say : Taylor Lautner, Justin Bieber, One Direction and Cole Sprouse is belongs to me! :P HAHA!

20 March 2012

New semester giveaway

klik sini
HEE~ Meera masuk GA lg. HAHA! Apa? Korang pun nak masuk? Okay, senang je. Klik je button 'klik sini' dekat bawah banner tu. Good Luck bagi sape yg join tu. HEE~ Good Luck to myself also *xD*. 
Tag : AenEzza , Shyraa

k la bye Assalammualikum 


Saya nak tudung bawal

klik sini

Meera nak tanya, korang kenal tak tudung bawal? Siape yg pernah pkai mesti tahu kan? HEE~ Okay, contest ni pulak contest cabutan bertuah a.k.a cabutan bertuah tudung bawal. Nak join? Boleh je. Meyhh, Meera bagitahu. First klik sini. Dah bace? Ape lg? Boleh lah korang join. Mana tahu korang bertuah. Boleh lah menang hadiah. HEE~

K la bye Assalammualikum 
  

Munirah Che Ahmad - first giveaway

Hai Hai, nampak tak banner dekat atas tu? Korang nak join tak? Boleh je, klik sini. Okay, da bace syarat-2 nak masuk? Senang je kan? Hadiah menarik tau! Ajak lah kakak, abang, adikm ayah, ibu and kawan. HAHA! Okay, dlm post kali ni Meera juga nak ucap kan Happy Birthday untuk Kakak Munira. HEE~ Sorry lambat kak, sebb Meera pun baru je join kakak ni. Lg ni khas untuk kakak -->Happy Birthday's song<-- Semoga panjang umur ye kakak. 

p/s : hope Meera menang *:)*.

K la bye Assalmmualikum 

#Just want to say : Taylor Lautner, Justin Bieber, One Direction and Cole Sprouse is belongs to me! :P HAHA!
TAMAT

First Giveaway by Khairunnisa & Nurul

Nampak banner dekat atas tu? Huhh, kali ni Meera masuk lg contest dekat blog. Hee~ Saja cuba nasib. Manalah tahu boleh menang, sebelum ni pun ade join jugak tp tak menang. Maybe tu bukan rezeki Meera nak menang. Hope kali ni join contest yg hebat ni Meera akan menang. Lg pun Meera suka hadiah yg di tawarkan, sangat menarik *:D*. Kalau menang kali ni, memang Meera suka gilaa-2. HAHA~ Doakan Meera menang k? Amin. BTW, korang nak masuk tak contest terhebat ni? Senang je. Pergi je dekat link ni -->First giveaway by Khairunnisa & Nurul <-- Amacam? Dah tengok belum? Senang je kan mcm mane nak masuk contest tu? 

Tag : Shyraa

p/s : Hope Meera menang contest kali ni

K la bye Assalammualikum 


#Just want to say : Taylor Lautner, Justin Bieber, One Direction and Cole Sprouse is belongs to me! :P HAHA!



18 March 2012

Lovestory313 1st Giveaway


Hey Hai, okay Meera just nak bagitahu mengenai Lovestory313 1st Giveaway. Jom join ramai-2! Ajak kakak, abang, adik, ibu and ayah join sekali k *ececyhh* HAHA~  Apa? Awak nak join? Boleh-2, meyhh Meera bagitahu mcm mane nak join. Lg pun simple je *:)*.
______________________________
Syarat-2 penyertaan :
1. buat 1 entri mengenai Giveaway ni. bertajuk Lovestory313 1st Giveaway.

2. letak banner Giveaway di atas dalam entri anda, dan linkkan ke entri ni.

3. Follow blog syieda . dan kalau rajin LIKE fanpage syieda. 

4. tag kawan-kawan yang laen.

5. akhir sekali. letakkan link entri anda di ruangan komen Giveaway ni. link yang betul : http://lovestory313.blogspot.com/2012/02/lovestory313-1st-giveaway.html. BUKAN http://lovestory313.blogspot.com/.
Pemenang ditentukan melalui :
Cabutan manual.
Hadia-2 menanti pemenang bertuah :
abutan pertama : RM60.00
cabutan kedua : RM30.00
cabutan ketiga : RM10.00
(anda punyai dua pilihan sama ada untuk bank in ke dalam Maybank/CIMB anda ATAU top up untuk semue jenis talian)
Saguhati :
akan diupdate
Dateline :
1 April 2012
Tag : ->Shyraa ->Izzati -> Aen
______________________________

Mcm mane? Berminat? Okay, ape lg. Pergi buat cepat-2. Sebelum  dateline menghampiri. K la bye Assalammualikum  
TAMAT

15 March 2012

:) 14 March ♥

Semlm birthday Meera yg ke 14. Siape yg wish tu thanks a lot *:)*. Meera syg korang sume. Ni org-2 yg wis dekat fb Meera yg ni -->Meera Ishak<--
*tekan gambar ni kalau nak tengok dgn lebih jelas*

Ni pulak prg-2 yg post dekat fb -->Meera Ishak<--
*tekan gambar ni kalau nak tengok dgn lebih jelas* 

Syg korang *:D*. Hadiah? Hee~ Yg tu nanti Meera upload k. K la bye Assalammualikum ♥

#Just want to say : Taylor Lautner, Justin Bieber, One Direction and Cole Sprouse is belongs to me! :P HAHA!


14 March 2012

12:OO mlm ni :P

Mlm ni tepat pukul 12 nak 'kemas' lappy yg berserabut ni. Nak tahu penuh dgn ape? HAHA! Meera banyak sangat download blogskin and gambar-2 Taylor Swift and etc *:P*. Itu sebahagian dari hobby. HAHA~ K la tak tahu nak ckp ape dah. Bye Assalammualikum 

Banyak tak blogskin tu? *--'*


#Just want to say : Taylor Lautner, Justin Bieber, One Direction and Cole Sprouse is belongs to me! :P HAHA!

10 March 2012

Kawan Baru :')

Awak awak, nak tahu tak kita ada kawan baru tau <-- HAHA! Ayat agak gedik *:P*. Korang nak kenal tak kawan baru Meera siape? Dia baik tao. Hiwhiww~ Meyh, nak tunjuk gambar dia. Tekan ni k --> ... <-- LALALALALALAL *:P* HAHA! Mcm mane? Comel tak? Comel kan? HAHA! Tau dah *:')*. Choii, she not my friend la. Hiwhiww~ K la bye Assalammualaikum ♥ 


P/S: Awak terkejut ke? Sorry! *:D*




#Just wan to say: Taylor Lautner, Justin Bieber, One Direction and Cole Sprouse is belongs to me! :P HAHA!


09 March 2012

==' pelik

Pelik? HAHA! Pelik tak dengar tajuk post ni 'pelik'? HAHA~ K tak payah nak pelik sangat. Ermm, actually Meera pelik dgn sorang budak form 1 ni. Mcm ni, sejak jumpa dia Meera mcm tak 'berminat' dgn sikap dia yg sombong tu. Baru form 1 dah mcm tu *=='*. Baru form 1 dah belagak bagai. Erkk, fikir org suka lah perangai dia mcm tu? Sorry la dik, tak ada siapa suka kau. Lain kali kalau jumpa kakak-2 senior tu respect la sikit. Goshhh *><*. Menyampah tengok muka dia. Kalau jumpa senyum pun tak. Ingat bagus sangat la tu. Btw, hari jumaat minggu lepaskan Meera terjumpa dia sgn sorang lelaki ni tau. Boyfriend dia kot. Baru form 1 dah berani jumpa lelaki dpn sekolah *actually bukan dpn sekolah. Dekat-2 dgn depan sekolah*. Then bila dia nampak je Meera dtg, dia and boyfriend dia tu menyorok *=='*. Erkk, ape-2 je lah budak. Kalau baru form 1 tu buat je lah care form 1 tak payah nak berlagak mcm budak form 4 bagai. Dah dah. Malas nak ckp pasal budak sombong ni. Nanti kalau ade-2 pape cerite pasal budak tu lg Meera bagithu k *:)*. K la bye Assalammualaikum 

P/S: -.-benci budak tu!


#Just want to say : Taylor Lautner, Justin Bieber, One Direction and Cole Sprouse is belongs to me! :P HAHA!

05 March 2012

Exam

Hye Hey Hai  Okay, minggu ni ialah minggu exam. Goshh *><* tak prepare langsung. Ermm, exam start hari rabu. Takut. Lg-2 math and science. Subject yg paling Meera lemah. Awak awak *T,T*. Takut lah. Hiwhiww~ Kalau fail  mcm mane? Ape-2 pun wish me luck okay *;D*. Love you  HAHA! K la bye Assalammualaikum  

T,T
E X A M ! ! ! !

P/S: Wish me luck k 


#Just want to say : Taylor Lautner, Justin Bieber, One Direction and Cole Sprouse is belongs to me! :P HAHA!  


04 March 2012

Penat ='/

Haihh, penat gilaa hari ni *-,-*. Nak tahu kenape? Of course lah penat sebab hari ni kena sekolah a.k.a sekolah ganti. Penat! Penat! Penat! Tadi sekolah ikut jadual hari jumaat. Nasib baik jadual hari jumaat ringan. So, tak ade lah kena bawak banyak sangat buku. Hiwhiww, then naik rehat terus pergi dewan. Duduk dlm tu dgr 'org' tu ckp-2. Korang nak thu siape 'org' tu? *=='* Sorry Meera lupa nama dia *xD*. HAHA~ Lg pun 'org' tu ckp pasal 'How to Improve your English'. Tp kan Meera tak dengar sangat ape dia ckp sebab dewan tu bergema. Then 'org' tu pulak pergi ckp dekat dgn microphone. So lg bergema lah suara dia. Then lepas je habis ckp-2 kite org naik kelas. Then masuk je, science ade buat test. Ohh my *><* dah lah tak baca lg. Meera keluar kan buku note science and bace. Sempat bace sekejap je. Lepas tu start lah test science tu *=='*. Dpn-2 senang lah, belakang-2 susah! Banyak jugak lah yg Meera kosong kan *xD*. Nasib baik test je kalau exam yg betul-2 confirm fail. HAHA! Then 1 jam jwb lepas tu balik. Mlm pulak on9 fb. Then Meera tolong Ezza edit blog. Hee~ Kalau dah edit blog confirm lah memang banyak tabs yg Meera bukak. Tp hari ni tabs tak banyak sangat bukak. Nak tengok? HEEE~ Nanti upload k. K la bye Assalammualaikum 

P/S: Heee~ FB-youTube-Twitter-Blog-Blog-BlogSkin-BlogSkin-Google(info bm) Itu lah yg Meera bukak ^^v Tapi biase nye lebih banyak. Hee~ *xD*


*tkan gambar untuk lihat dgn lebih jelas*



#Just want to say : Taylor Lautner, Justin Bieber, One Direction and Cole Sprouse is belongs to me! :P HAHA!


03 March 2012

O N E D I R E C T I O N

Okay, today wanna talk about One Direction. Warhh, love them so damn much! HAHA~ Meera suke tengok dia org. Comel je *:')*. HIHI! Tengok ni.

Ouchh>< Are they awesome?

*:O* OMG OMG!

They are M I N E! *:P*

Awesome picture!

1 DIRECTION

Opss! They are taken by me. *:P*

HAHA! Tu je gambar-2 dia yg Meera simpan. Nanti ada masa Meera upload lg k. Jom, Meera nak kenal kan korang ahli-2 1D ni. 

Harry Styles
*He awesome*
*MINE :P*

Liam Payne
*He cute*
*MINE :P*

Louis Tomlinson
*He Adorable*
*MINE :P*

Zayn Malik
*He handsome*
*MINE :P*

Nail Horan
*He hot*
*MINE :P*

Dah tengok? Mcm mane? Handsome? Cute? AWHHH~ I know that. BTW, they are mine *in dreams*. Hiwhiww! Ermm, korang cuba try dengar lgu-2 1D pulak. Sekali dgr mesti nak dgr lagi.
Pergi youTube then dengar k *:D*. K la bye Assalammualaikum 


#Just want to say : Taylor Lautner, Justin Bieber, One Direction and Cole Sprouse is belongs to me! :P HAHA!













Hey Hai ♥

Mlm-2 ni tibe-2 rasa lapar *-_-*. Erkk, pelik! Okay okay, mls nak fikir pasal perut ni. Esok sekolah *><*. Tak sukanya. Nak ponteng boleh tak? Agak-2 cikgu marah tak kalau tak datang esok? Urghh, penat la! Tak nak sekolah esok tak nak sekolah esok tak nak sekolah esok tak nak sekolah esok *><*. Kalau tulis seratus kali pun bukan nye boleh dpt cuti esok. Ermm, k lah nak tidur. Tak sanggup biar kan eyebag 'duduk' lame-2 dekat mate ni. Bye Assalammualaikum 

P/S: ♥ HAHA!



#Just want to say : Taylor Lautner, Justin Bieber, One Direction and Cole Sprouse is belongs to me! :P HAHA!

01 March 2012

-.-I'm bored

*=='*erkk, super B O R E D now! Tak tahu nak buat ape *><*. Btw, lagu blog ni best tak? Best kan? *:D*. Jom nak share sikit pasal lagu ni. Tajuk lagu tu Proud of You by Fiona fung. *:OO* Fiona Fung? Mesti korang tak kenal kan? Hiwhiww, actually Meera pun tak kenal *xD*. HAHA! Okaylah, kalau korang nak sangat tengok siapa Fiona Fung. Korang clik sini k --> Fiona Fung <--. Dah tengok? Comel tak? HAHA~ Ni pulak link lagu dia --> Proud of you <--. Best kan? Kalau korang faham lagu dia tu mcm mane lg best. Hiwhiww, hilang rasa boring bile dah dpt tulis blog ni. Eceyhh, HAHA~ k la bye Assalammualaikum 




#Just want to say : Taylor Lautner, Justin Bieber, One Direction and Cole Sprouse is belongs to me! :P HAHA!

We Just a Dreamer :)

Yeahh, I'm just a dreamer. Nak kenal sape kwn Meera yg slalu 'dreamer' dgn Meera? Okay, let me introduce you one by one. Feel free to read this okay *:)*. 
First :
Ain Nabiella
Ain for short
14y/o
Stk
Cute? I know *:)*


Second :
Nazera Illiyana
Nazera for short
14y/o
SMKCC
She is wearing spectacles

Itu lah org-2 yg selalu ber'dreamer' dgn Meera. HAHA! k la bye Assalammualaikum 


#Just want to say : Taylor Lautner, Justin Bieber, One Direction and Cole Sprouse is belongs to me! :P HAHA!








1 March>< Bieber's birthday



Guess what? Arhhh~ Its Bieber's birthday. 'Happy Birthday Justin Bieber! I ♥ you Justin Bieber so damn much *:D*.' Okay, so hari ni mcm biase Meera on9 fb. Then, ada birthday list. 12 org. 9 org tu ialah fake Justin Bieber. Meera tak surelah kan tu memang betul fb JB or tak. Ramai org ckp yg artis luar negara tak ade fb. Kalau ade pun dia org guna name lain or fb tu memang private. Org yg bertuah je yg akan jmpe fb yg sebenar. Tak kesah lah *:)*. BTW, just want to say that 'I  ♥ Justin Bieber'. HAHA! k bye Assalammualaikum.

P/S : See this *:D*. This is what I said just now.


#Just want to say : Taylor Lautner, Justin Bieber, One Direction and Cole Sprouse is belongs to me! :P HAHA!


:O Eyebag!

Sejak edit blog ni, mata Meera dah start ada eyebag. Nampak hodoh gilaa kot *=='*. Then ibu kata kalau nak hilang kan kene tidur awal. HAHA! Actually tidur lambat bukan buat ape pun. Just edit blog je. Kalau tak edit blog pun, Meera just on9 sambil buat homework. Tulah jadual hari-2. Naik bosan dah. Sekarang pun dah pukul 1:09 pg *><*. Tak boleh nak tidur. Bilalah eyebag ni nak hilang. Semak je 'duduk' dekat mata ni. HAHA! K la bye Assalammualaikum 


#Just want to say : Taylor Lautner, Justin Bieber, One Direction and Cole Sprouse is belongs to me! :P HAHA!