HOME OWNER FRIENDS LINKIES

26 April 2012

Pemberian Menarik hari Ibu

*tekan banner kalau nak join*

Assalamulaikum^^ haii~ okay malam ni meera nak join GA lg :) mintak2 la boleh menang^^ amin.
okay, kalau nak di ikut kan memang tak ada hadiah yang boleh kite gantikan dgn ape yg ibu kite dah berkorban untuk kite. tp tak salah kalau kite memberi sesuatu hadiah sebagai membalas jasa atas apa ibu kite telah buat untuk kite. banyak kan hadiah yang boleh kite beli? HAHA! okay nak kongsi sikit. hadiah ape yg boleh kite beli untuk ibu kite sempena Hari Ibu bersamaan dgn 8 Mei. antare hadiah yg boleh kite belikan ibu kite ialah, bunga. romantik kan? ^^ meera rasa boleh lah kalau kite belikan bunga dan jgn lupa pastikan ibu kite tu tak ade elergik dgn bunga. hee~ ape kate cube tmbah kan bunga tu dgn kad buatan sendiri. ianya akan jd lebih special^^ di sampaing tu dpt menjimat kan duit. selain bunga, kite juga boleh hadiah kan ibu kite tudung^^ tudung pun murah kan? ekeke, jimat duit. tudung ada banyak bentuk. tak salah kalau kite beli kan sepasang tudung yg boleh membuat ibu kite tampak anggun memakai nya *amaran keras : ayat tersebut sangat nerd :P HAHA!* selain itu, ^^urmmm yg ni meera selalu buat dekat ibu meera bila menjelang HARI IBU. meera kan salam ibu, cium pipi ibu meera^^ dan ucapkan Terima Kasih kerana telah melahirkan meera dan menjaga meera dgn baik. senang kan? tak perlu mengeluar kan duit pun^^ actually dgn kite mengucapkan TERIMA KASIH pun mesti ibu kite dah gembira :D apa2 pun selamat mencuba^^

 k la bye Assalamulaikum :)

Contest pertama:Contest Pengedit Picture Terhebat By Dieyla and Shasha Ieyka

  *tekan banner kalau nak join*
Assalamualikum^^ hihi. maimaimaii~ kite masuk contest jom :D hehe~ masa baca2 dekat dashboard td terjumpa GA ni. so cepat2 pergi edit 3 gambar^^ tp sorry la meera tak reti edit gambar la :/ tp tak pe, tak salah kan kalau cuba nasib? mana lah tahu menang. amin^^ okay. bismilahirrahmannirrahim^^ meera nak masuk GA ni.
 okay ni gmabar2 yg meera edit,
 I'm nerd and I know it =D
 HEHE~ ni meera dgn BFF meera, aen^^
 meera + fyra = cousin =P
HAHA! ni pulak meera dgn cousin meera, zafira nama dye. 
okay. ni lah 3 gmbar yg meera pertaruh kan. hope boleh menang. dapat tempat last pun tak pe la :D hihi~ k la... opsss! hehe. lupa nak tag org :P
tag : awakawakawak 
k la bye Assalammualikum :)

25 April 2012

:( kenapa lambat? ><''

Assalammualikum and haii for non-muslim^^ bace tak tajuk atas tu? :( kenapa lambat? ><'' huh. tajuk ade gaye mcm nak marah org tak? ekeke xD actually tak marah siape pun. okay straight to the point. sebenar nye meera nak ckp pasal line internet hari ni lambat!! sakit hati kite ni awak *copy paste from adnan sempit II :P* HAHA! seriously lambat semacam je =.= huh. bosan tunggu line meera kasi adik meera, iqbal pulak guna lappy ni. then td dlm pkul 10 meera ambik balik lappy ni pun still lembab! nak baling jea rase lappy ni -.-'' kesian lappy ni. internet yg buat problem tak pasal2 lappy pulak yg kena kan? xD sorry lappy. hihi~ tp td alhamdulilah bar dekat yg mcm wi-fi tu naik sikit. SIKIT~ lol >.< HAHA! tp naik mlm2 buat ape? -.- org nak tido baru line laju ==' urghh! tak ade mood terus :/ tp tak pe^^ mlm2 ni la meera selalu blogwalking blog org :) siape2 je yg meera tinggal kan jejak dekat shoutbox orang tu tande nye meera bw la blog korang yea^^ sume blog cntik :) jealous >.<'' HUHU! 
 
 
tengok tu==' 12:42 am? baru bar tu nak naik? --' hoho. k la nak tido. bye Assalammualikum :)

  #Just want to say : Taylor Lautner, Justin Bieber, One Direction and Cole Sprouse is belongs to me! :P HAHA!
 

23 April 2012

haii^^ *tak ade kerja :P*

Hai Assalammualaikum :) ermm. korang ape khabar? baik? bagus2^^ buat ape tu? mcm mane dgn sekolah? semua okay? kalau okay bagus la. kalau tak okay? o.O meera pun tak tahu nak buat ape. meera nak tanye la. ape pendapat korang kalau bff sendiri tipu korang? :/ mesti tak best kan? ermm. actually bende tak berlaku dekat meera pun. just nak tanya jea. tp mane lah tahu kan kalau memang betul bff meera ade tipu meera kan? harap2 tak ade lah yg tipu. 
nota kaki : maksud tipu dekat sini bukan nye berahsia  
susah kan kalau dpt kawan yg tipu kite? =.= HAHA! kalau dye org tipu korang? ape perasaan korang? huh. actually meera tak tahu mcm mane nak ckp. lg satu meera nak tanye. agak2 boleh tak kalo meera nak putuskan hubungan persahabatan ni? :/ tp kite kawan dah lame. enta la. meera tak tahu da. kadang2 tak tahan da dgn dye. nasib baik kite jauh :/ kalau dekat confirm meera memang tak bole tahan da T_T heyy. kite penat fikir pasal awak kawan T,T tak tahan da dgn perangai awak tu. sorry kalau selame ni kite sakit kan hati awak kawan :'( kite tak boleh jd yg terbaik untuk awak. dahdah-.- k tak tao nak ckp ape. doa kan semua okay k. doa kan meera tahan dengan perangai dye.

haii kawan, kite syg awak tao T_T k bye!

k la bye Assalammualikum. ehhhhhhhhhhh. actually meera tak hadapi masalah ni. jgn salah anggap k^^ huhu. meera tulis just wakil kan kwn meera -.- HAHA! budak tak ade kerje memang mcm ni :P kBye!

22 April 2012

1st Giveaway by Syakilla Syed Alwi

meera join giveaway lg^^ hadiah best tau. 
*tekan banner kalau nak tahu info dgn lebih lanjut :P*

syarat-syarat :
1. wajib follow blog Killa 
2.  wajib like fanpage
3. follow twitter killa. klik sini
*siape yg tak ade twitter tak perlu follow^^
4. buat 1 entry mengenai GA ni :)
5. letak link dekat comment bukan dekat chatbox 
6. tag 3 org dan pastikan org tu tahu^^

 tag : awak , awak dan awak

k la esok nak sekolah^^ buat jadual dulu :) bye Assalammulaikum

17 April 2012

Jgn bg kite harapan :'/

T.T ishh. tengok tak tajuk tu? ape ade dlm hati korang sekarang ni? :'/ hope yg baik2 je. tp kan hati meera yg tak tenteram. nak tahu kenape? >< susah lah nak cite T.T seriously lepas je dye IM semlm meera happy gile. tp sometimes bile bace balik IM semlm tu mcm nak nangis pun ade :'/ tp dye IM meera bukan pasal bende sedih tp enta la. ehh, awk sumpah kite menyesal ape yg kite dah buat dekat awk dulu. cube kalo kite tak mintak putus dulu mesti kite tgah happy gilaa2 dgn awk sekrang ni kan? :'/ mase awk buat relay dgn ex awk tu sumpah kite nak nangis tao. tp kite tahan sebb tak nak family kite tgok mate kite bengkak. dekat sekolah mase math cikgu tengah ajar dekat depan kite menangis dekat belakang. nasib baik budak yg duduk sebelah, depan and belakang je perasan mate kite merah sebb menangis. yg lain tu tak tahu. sebb kite cover T.T ehh. kite memang tak tahan da mase tu. air mate terus jatuh. kite tak boleh berhenti nak menangis. sampailah saat kite memang da lupe kan awk. tp kenape tbe2 awk muncul balik. mungkin bg awk, awk tak bg kite harapan lg. tp bg kite? kite terase awk bg kite harapan. dgn ape yg awk bg thu lah kite rase mcm nak nangis and teringat pasal mule2 kite kenal tu T.T kite ni pulak bukan jenis suke approve org dekat fb. tp tak tahu kenape hati kite kate suruh approve awk. kite pun approve je awk. sumpah, kite janji kalo kite dpt awk kite tak kan pernah tinggal kan awk lg. tu janji kite. tp tu pun kalo kite dpt awk T.T sorry k.
T.T ehhhhhhhhhh. meera nngis lg. please stop it meera. STOP IT. huhh :( I CANT! ya Allah beri lah hmba mu ni kekuatan. amin :'( k la bye Assalmulaikum :'(

09 April 2012

Giveaway Siapa Bertuah Dapat Carter's Romper


Haii, ermm. pg ni meera nak try lg satu GA. mintak2 ade lah peluang nak menang. amin. lg pun GA ni tamat esok jd tak salah kan mencyba nasib. mana tahu menang. ekeke! meera join. berminat nak join? klik je dekat bawah banner tu. k la bye Assalammualikum.

tag : awak

08 April 2012

Kegilaan bersama ☺

Haii, hee~ nak tahu tak hari ni meera pg STK. pukul 8 tu meera smpai STK. tengok2 ain, aina and kawan2 aina dah tunggu dekat bus stop depan STK tu. actually sekolah dye org ade buat kawad. tu lah yg ain and aina ajak meera pergi tengok. lg pun meera dah lame tak jumpe ain and aina. ape lg ambik kesempatan la kan. tp kan xD meera dtg bukan tengok budak2 kawad tp pergi duduk dekat astaka sekolah dye org and gossip. ekeke! well~ lame kan tak jumpe. then meera jumpe aina and kawan2 dye. OPSS! meera jumpe gf helmi sekali. :OO helmi mane? haa. helmi mase kawan darjah 6 dulu. okay ckp pasal gossip td. nak tahu ape yg meera and ain gossip kan? ekeke! kite org gossip pasal darjah 6 dulu. i'm really miss that moment with 6 mutiara 2010. meera and ain pergi kantin balik beli air. tbe2 jumpe mamat poyo ni. nak tahu sape? ==' HELMI. ambik kau, sorry name kau aku caps lock kan. lol~ then duduk astaka and gossip2 and tak tahu la mcm mane kaki meera boleh melecet. duhhh! T_T sakit gilaa. then meera and ain pergi toilet. kite org main tuka2 kasut. HAHA! sebelah pakai kasut lain and sebelah lg lain --' kite org pkai kasut tu smpai pergi kantin. ekeke! lawak betul. kite org pkai mcm ni smpai pergi kantin sekolah tu. semua tengok jea. tp half tu maybe tak perasan kot. then jalan beli air. wohoo, hari ni BFF kite belanje. thanks a lot Ain. hee~ kite kan BFF xD HAHA! then gossip2 pergi kantin lg --' HAHA! then dekat pukul 12.30 sir suro ain balik. mse jln pergi dekat tempat biase sir ambik ain, we snap photo.
HAHA! tengok tu. ni lah yg akan terjadi bila kegilaan bersame BFF. 
ekeke! comel kan BFF meera ni :)

HAHA! korang bole ignore muke serabut meera ni xD
♥ love you BFF 
LALALA~ ignore my face.
hee! then lepas snap sir bakar pun dtg. meera tumpang sir. tp sir singgah seven-E kite org beli slurpee. lame betul tak minum slurpee. sir belanje^^ thanks sir. HAHA! lepas tu kite org balik. lepas balik ape lg. meera tido la. sebb penat gilaa2. walopun penat tp best sangat2 sebb dpt jumpe aina and ain. BFF ever :)
k la bye Assalamualikum.

#Just want to say : Taylor Lautner, Justin Bieber, One Direction and Cole Sprouse belongs to me :P HAHA!


07 April 2012

Haii, jom kenali BFF meera ♛ -bosan part 1

Assalamualaikum and Hey for non muslim. erm, meera rase kan dlm seminnggu ni bnyak betul yg terjadi dekat meera. rase mcm meera punye life kosong je. HAHA! mencarut sudah -.-'' tp fact is bende ni betul-2 jadi dekat meera k. ape-2 pun biar lah meera simpan sendiri :') jgn risau meera okay. tak ade pun smpai nak bunuh diri etc. ekekek xD lebih-2 pulak kan. okay, meera rase kan hidup meera ni mcm tak lengkap pulak kalau tak ade kawan-2. hari ni nak cerite sikit pasal kawan yg meera selalu shared cerite. tak kesah lah berite happy or sedih. dye je lah yg meera luah kan. okay jom tengok siape yg meera maksud kan tu.

Ain Nabiella
*hee~ kite baru curi gmbar awak td. jgn marah l :P*
 budak ni kite punye bestie 
♫ start kenal masa darjah 2 tp start jd kawan baik masa darjah 4 
♫ sometimes meera panggil dye Selena Gomez but sometimes sotong  
♫ Selena Gomez? :OO HAHA! k tutup mulut tu. meera panggil dye Selena sebb dye minat dgn selena tu 
♫ :OO sotong? HEHE! panggilan tu glamour masa darjah 6 dulu. ain ni jenis yg lembut sikit means sopan santun lah xD ekeke! tu lah panggil dye sotong 
♫ korang jumpe dye mesti korang akan rase 'kegilaan' nya. gila memang gila tp syok habis 
♫ budak ni pandai tau. jealous kitee T_T ekeke! xD dye sekolah STK 
♫ meera and ain selalu dreamers sama-2 
♫ opsss! she taken by Justin Bieber and Harry Styles ✔ 
♫ awak nak ngorat dye? xD mane boleh. dye kite punye-.-'' HAHA! k main-2 je :P 
♫ jgn main-2 dgn bestie meera sorg ni 
♫ korang berani sakit kan hati dye, meera bunuh awal-2 
♫ Ain Nabiella binti Abu Bakar 
♫ Abu Bakar? tu lah cikgu science meera masa darjah 6 
♫ sir abu bakar baik tao. siape tak kenal mesti ingat sir tu garang tp sebenar nye tak garang pun 
♫ HAHA! sir guru disiplin tao. jgn main-2 
♫ cuti sekolah mesti nak ajak honeyy -ain- meera ni hang 
♫ OPSS! perlu tahu yg ain ni gila shopping 

❤okaylah. nanti meera smbung lg k. tunggu part 2 punye. k la bye Assalamualaikum

#Just want to say : Taylor Lautner, Justin Bieber, One Direction and Cole Sprouse are belongs to me :P HAHA!

Ohsem Giveaway By Ira and Mimi

klik sini

Jom join GA ni. best tao. syarat-2 dia senang je. tp kalau nak tahu dengan bole lanjut bole klik sini. jgn lupa join tao^^

senarai sponsor :
-wajib follow/like/add-


-FollowMid Vill Supplier Services-Like-
-FollowArol Mubin -Like-
-FollowIzzah Zakaria -Like- -Like-
-FollowFiq'Ra -Like-
 -Follow- Eca Dwinky Asha-Like-
 -FollowNabila Medan -Like-
  -FollowMiraa Hussin -Like-
-FollowSofiartiOktarina -Like-
-FollowKaka Craft -Like-
-FollowFyaPelangi - Like -
-FollowRara -Like-
-FollowMayaLisa 
-FollowAinul Asyirah 
-LikeAziera -Like-
-FollowNijuyon Sdn Bhd -Like-
-FollowNia Lidia  -Add-
-FollowKhairil Mazri -Like-
-FollowEfa Shawls -Like-
-FollowAina Hanani -Like-
-Add- -Follow-Eyja Masliza-Like-
 *sponsor baru*


Sweety Beauty Hijab

okay. good luck siape yang join k^^ mintak-2 meera ade peluang nak menang. amin.

facebook : Meera Ishak
ID follower :  Meera Ishak

#Just want to say : Taylor Lautner, Justin Bieber, One Direction and Cole Sprouse are belongs to me :P HAHA! 



 

04 April 2012

Giveaway : 1st ANNIVERSARY TGB

klik sini

Jom ramai-2 ajak kawan-2 join GA ni, hadiah best tau :)

syarat-syarat penyertaan : 
GA berlangsung dari 1 April – 24 April 2012 dan result – 25April 2012

HAPPY BIRTHDAY TGB

1- Buat 1 entry bertajuk 'Giveaway : 1st ANNIVERSARY TGB'
2- Follow TGB itu HARUS
3- WAJIB Follow dan Like semua Penaja2 GA ini
4- Letak Banner GA di entry korang
5- Tag sorang je, dan pastikan mereka tahu
6- Follow TGB itu HARUS
7- Tinggalkan URL GA di ruang comment ini sahaja, tempat lain tak terima

Senarai penaja TGB 

 myphilosophicalofarts – FOLLOW | PAGE- Fatma Fazira : FOLLOW | LIKE  1| LIKE 2- Nurziyana : FOLLOW | LIKE | ADD- LoveBag LoveBag : FOLLOW- Nur Syahirah : FOLLOW | LIKE- De Closette : FOLLOW | LIKE- Kittyshawls : FOLLOW | LIKE- Nur Anisah : FOLLOW | LIKE- Ain Zuhairi : FOLLOW | LIKE- Thaiyibah : FOLLOW | LIKE- Atikah Mansor : FOLLOW- Joojoo Craft : FOLLOW- Roziah : FOLLOW | LIKE- Haruno Hana : FOLLOW- Biri Biri Collection : LIKECik Harty : FOLLOW
Tag : Qaseh

P/S : Nak tahu lebih lanjat korang boleh la visit owner blog tu k :) 


K la bye Assalamualikum :)


#Just want to say : Taylor Lautner, Justin Bieber, One Direction and Cole Sprouse is belong to me :P HAHA! 


1st Taklah Gempak Sangat Giveaway by Nur Syahirah

klik sini

jom ramai-2 join contest ni. hadiah menarik tao. senang je nak join. ni syarat-2 nye :


  • Follow blog ni dan ni*wajib

  • Buat satu entri khas dan tempekkan banner atas nih lalu anda haruslah linkkan banner nih kepada entri ini. *wajib

  • Like/add/follow dsb yg sponsor suruh di sini.*wajib

  • Tag sekurang - kurangnya 3 orang kwn dan inform mereka yg mereka ditag  :)  *wajib

  • Pemenang akan ditentukan menerusi Mr. Random.







  • Tag : Suraya , Eqa , Rose
    apa lg? jom la join. hee~ good luck siape yg join :) k la bye Assalamualaikum

    #Just want to say : Taylor Lautner, Justin Bieber, One Direction and Cole Sprouse is belong to me :P HAHA!

    MegaGiveAway By Penmerah.com



    GiveAway by penmerah.com jom join ramai-2. HEE~ senang je.

    kene lah follow dulu :

    syarai-2 penyertaan :
    1. Buat entri ‘’MegaGiveAway by Penmerah.com’’
    2. Likes Fanpages Penmerah.com3. Copy Banner dan Link kan ke Entri GA Penmerah.com.
    4. Tag 3 orang kawan
    5. Dah siap entri, tinggalkan link entri tu kat ruangan komen bawah nanti.
    6. Jangan lupa Follow twitter  untuk tau PENGUMUMAN SEMASA tentang GA ini.
    P/S : Pastikan link entri korang tuh link entri GA bukan link blog je.
    senang je kan? apa lg? join la ramai-2. HAHA! good luck. k la bye Assalmualaikum :)
    #Just want to say : Taylor Lautner, Justin Bieber, One Direction and Cole Sprouse is belongs to me! :P HAHA!


    2nd Butterfly Giveaway By Intan Wandalaara

    Hari ni meera join contest GA lg. hope ade peluang lah nak menang. selama join GA ni tak pernah menang. tak ada rezeki lg kot. HAHA! mintak-2 join GA kali ni menang. amin . okay jom nak cerita GA mane meera join kali ni.

    klik sini

    nak join? tekan je 'klik sini'. nanti korang bace la. senang je syarat-2 penyertaan nya. hadiah pun menarik tahu. HAHA! good luck siape yg masuk and good luck for myself to :) k la bye Assalamualaikum :)
    P/S : Taylor Lautner, Justin Bieber, One Direction and Cole Sprouse are belong to me :P HAHA!




    03 April 2012

    H A H A =.=

    k jangan ingat lepas korang tengok tajuk tu ingat yg meera tgah ketawa. :( sedih laa. bukan sedih sebb ape pun. haduihhh, oral test ni haa! meera tak hafal lg. tu lah dulu masa cuti seminggu tu tak nak hafal then mase miss lim pergi jaga budak sukan seminggu pun tak nak hafal. tengok sekarang sape susah? =.= kan diri sendiri dah susah. k sumpah menyesal tak hafal dulu. sekarang ni baru hafal berape baris tu pun still tak bole ingat -.- blablaa. meera rasa esok giliran meera baca sebb esok bi due mase :( k dengan tak hafal lg. choiii-.- btw, hari jumaat ni sekolah meera cuti. hee~ awak tak payah jealous k :P ngeh2. plan jumaat ni nak hang dgn kawan-2. tu pun kalau jadi lah. lg pun kalau hang hari jumaat tu meera rasa dekat KM or KP tak ramai org sebb dia org sume kena sekolah :P HAHA! padan muka. k la bye Assalammualikum. meera nak sambung hafal oral test tu -.-