HOME OWNER FRIENDS LINKIES

29 June 2012

Simple (!!!) GiveAway ~ by Jaja Sutera


tag :

Segmen : Nak Header Free dari Iza Zaty (PART2 )


-.-harini hari terbuka ingatkan boleh lah balik awak. tp tak bole :x erkk. penat! tapi takpe nasib tak dapat ceramah free dari ibu. HAHA! xD sebb result meera okay dari exam sebelum ni. nak tahu berape? HAHA!-.- tak payah tau ^^v 

-Ayat untuk letak di header : //What Makes You Beautiful

-jenis font : font E
-code warna : #FCAAB5 #D881ED


-lain-lain tambahan : http://meeraishak.blogspot.com
^^esok nak pergi STK :( tp tak tahu ada transport ke tak. doa kan k ade transport. meera nak jumpe aen, aina, liz, fir n kawan2 meera yg skola dekat situ. k la bye Assalamualikum.

23 June 2012

Tukar tempat? Menangis?


Assalamualikum :') HAHA! okay. meera nak cerita something. sedihnya!! :( tp tak lah sedih sangat :3 okay ni hari jumaat masa sekolah.
subjek first sejarah. then cikgu masuk cikgu soal n blablaa. mula2 meera tak dapat jawab. tp soalan yg seterusnya kawan meera yg duduk sebelah bgtahu jawapan. dgn bangga nya :3 meera angkat tangan then jwb. cikgu ckp betul so meera pun boleh lah duduk. woahh. thanks Liau Jia Ying (budak yg duduk sebelah meera, dye cina). then semua dah duduk cikgu ajar lah mcm biasa. next lesson is science. budak cina sebelah meera ni tak bawak buku science process skils. then kite org pakat sorok kan muka dari cikgu. HAHA! jahat sungguh. then cikgu suruh buat kerja dlm buku tu. dye rajin sangat, dye ckp nak buat kan. so meera bg lah buku meera dekat dye. dye yg tolong buat kan :'). sampai lah subjek last sebelum rehat, agama. then dah naik rehat mcm biasa meera masuk kelas. time tu subjek math. then kite org belajar mcm biasa. sampai lah satu ni meera dgn budak sebelah ckp2.

L.J.Y : meera, kamu tahu tak cikgu haslina nak tukar tempat duduk.
me : :/ yeke?
L.J.Y : yalahh. kan cikgu dah cakap lepas exam je cikgu mesti mau tukar tempat. 
me : okay. * :( dlm hati dah sedih dah!! tak nak tukar tempat!!*
then belajar. sampai lah last subjek, bm. dalam hati rase nak nangis dah! T.T sebb bm tu masa guru kelas meera masuk. so mesti kena tukar tepat dah! tp mase masuk tu cikgu suruh kekuar kan kertas sebb cikgu nak bincang. dlm hati 'fuhhhhh! selamat :D' lepas habis bincang meera berbual2 la dgn budak sebelah meera and belakang. siap ketawa2 lg.
tp bende tu tak kekal :( sampai lah cikgu ckp :

C.H : okay, duduk tempat masing2.
me : :( 'sah kena tukar tempat'
C.H : A, awak duduk depan sini.
.... . .  and blablablaa
C.H : ameera, bangun,
me : :( *nak nangis dah, tp tahan*
C.H : D, tukar tempat dgn meera!
me : .... . . 
D : *kemas2 buku, bangun pergi tempat meera*
me : *dgn hati yg sedih bangun pg tempat D*
tp tak sempat tukar semua tempat duduk sebb loceng dah bunyi. masa balik beratur tu, sumpah! :( sedih nya!!
masa jalan bak pergi gate, L.J.Y dtg.

L.J.Y : ameera~~~
me : *senyap je, tak layan. sebb meera nak nangis dah time tu*
meera just senyum je dekat budak tu. balik tu, suruh nazera pegang kan buku sekejap. tiba2 air mata jatuh. :( sedih woo~ 

me : tak nak tukar tempat *jerit sikit*
nazera : :) nanti biasa lah
me : nanti masa sejarah siape nak kasi kite jawapan? masa math siapa nak ajar kite? masa bm siapa kite nak pukul? siapa nak tanya kite soalan yg pelik2? *air mata jatuh*
nazera : dah la. jgn ckp mcm tu. sedih la!
me : :'( 
sampai dekat pintu pagar. meera lap air mata. takut ayah nampak! then balik rumah. letak beg dlm bilik, menagis lg!! T.T

mesti korang pelik kan, kenapa kena tukar tempat meera menangis? nak tahu sebb? ermm, act meera suka duduk sebelah budak tu. apa2 yg meera tak faham meera tanye dye n ape2 yg dye tak faham dye tanye meera. dulu masa kena tukar tempat sebelah dye, meera tak suka sangat. yelah sebb tak kenal. sampai lah lebih kurang 3 bulan duduk sebelah dye. kite org jd rapat. dye banyak tolong meera! :( dah la tak tahan. tulis benda ni pun meera boleh nangis. bye Assalamualikum.

16 June 2012

T.T HAHA!


Assalamualikum. T.T HAHA! tak percaye kan meera boleh nangis lg? meera tak kuat semua ni. baru rase bahagie sekejap. tuptupp. sakit hati lg :( mcm mane nak terang kan ni? wahai insan yg bername  Z A A A *weh. aku selalu akan ingat name kau tao. so better you WATCH OUT* haihh. jd anti pulak dgn budak ni. sumpah! aku jealous weyh. puas hati? aku J E A L O U S! T.T bukan pasal bf yer. jgn salah anggap-.- dah la mls nak fikir. kadang2 meera tekad nak telan ubat bnyak2 mcm dlm tv tu-.- senang nak lupe kan masalah! haihh. tak ade mood! 
k la bye Assalamualaikum :/

please! jgn buat aku tekad mcm ni. hati n perasaan aku tak boleh aku nak tahan lg T.T haihh! nak telan ubat bnyak2 boleh? nak **** cepat T.T

11 June 2012

SyieMazlan GiveAway Vol.1

*tekan banner k :)*

HAHA! okay ni last join GA untuk minggu ni :) k la bye. jumpe hari jumaat k. Assalamualikum

HAHA! xD

-.-haissh. bye blog, facebook and twitter T,T

Haii==' ishh. esok dah start sekolah, bende yg paling malas meera nak buat-.-'' hoho. dan bermula esok lah meera tak dapat nak join GA semua T,T sebb. HAHA! :( ibu dah ckp esok nak ambik balik wi-fi. goshh. no fb-ing, twitter or blog. tp hari jumaat dapat balik wi-fi nye. but, ohhhhhhhhh! kenape jumaat? haihh. nak cuti lg boleh? :') please lg 2 minggu jea. lepas tu dah tak mintak cuti dah *buat muka comel* HAHA! :( siape pulak lah yg nak bg cuti kan? hurmm. bende yg meera tak suke pergi sekolah esok ialah, dapat kertas exam. meera dah target awal2 meera failed science. sebb exam hari tu science susah T.T haihh. ape2 pun doakan meera k :') jasa anda amat dihargai. HAHA! dah la. nak main game puas2. xD sebb esok dah tak boleh nak main game da, internet dah tak ada :P 
k la bye Assalamualaikum :)



10 June 2012

Cik Lynn : Jom Main Teka2!!

*tekan banner kalau nak join*

duit syiling dlm tabung ni ialah : RM 32.70
==tak tahu lah betul ke salah. HAHA! cube je :D
k la bye Assalamualaikum

07 June 2012

Contest : Berapa Harga Lauk Ni Kak?

*tekan gambar kalau nak join*

harga untuk semua ni ialah RM 8.80

02 June 2012

SIMPLE & AWESOME LUCKY DRAW ENDS 5 JUNE 2012 @ 11.59PM

Assalamualaikum^^ haii. jom join GA ni. senang je. korang perlu like je buat entries n done^^ nak join?

like ni :
dah like? boleh letak comment korang dekat SIMPLE & AWESOME LUCKY DRAW ENDS 5 JUNE 2012@11.59PM  

TUJUAN SY ADAKAN LUCKY DRAW
1. Menang contest yg dianjurkan oleh fanpage Sweetbonda dengan bantuan voting like dr anda semua
2. Tanda sokongan terhadap penyusuan susu ibu sepenuhnya kpd bayi berumur 6bulan & meneruskan sehingga bayi berumur 2 tahun
PERINGATAN
1.Sy perlukan voters LIKE dr Malaysia shj
2.WAJIB like fanpage Sweetbonda terlebih dahulu & WAJIB like 2 gambar di atas
3. Hadiah hanya boleh dituntut dr sy SAHAJA setelah tamatnya lucky draw ini
4. Bg hadiah yg memerlukan pengeposan, pemenang perlu menanggung kos bayaran poslaju sebanyak RM6, kalo nak hadiah 2lah, if xnak then it's ok, hadiah berkenaan sy simpan, hihi 
 name fb : 

(ni bukan fb meera, meera punye fb tak boleh nak bukak gmbar2 tu T.T)
hihi. tak pe kan?^^ k la bye Assalamualikum

01 June 2012

Hai CikJun^^

Assalamualikum^^ haii. sekejap je kan dah masuk bulan jun? dah setengah tahun da. harap korang bahagia dgn bulan jun ni k^^ ape plan bulan ni? HAHA! 

*comel kan kakak meera? :P*

HAHA! ohh yea. jgn lupe tao mlm ni tv3. ade ape? urmm, tak tengok tv la ni kan? HAHA! ade cerite Alice in Wonderland. woo~ ni meera first time tao tengok :P HAHA! eiiiiii >.< suke lah tengok Taylor Swift mcm tu. alalala. comel nye. hihi. opss! hehe, ade org ckp mate meera sepet same mcm taylor swift. HAHA! -_-*yes, memang mate meera sepet. problem? :P*
org ckp mate sepit comel. HAHA! *perasan kejap*
k la bye Assalamualikum^^ 

yes? problem? HAHA! bye.