HOME OWNER FRIENDS LINKIES

30 November 2012

Tag Day ♥


 memandangkan sekarang ni meera taktahu nak update ape :/ uh! sedih kan? lol. yela. cuti sekolah tak ade banyak idea nak tulis. kalau sekolah bole la tulis2 pasal kawan2 ke cikgu ke. tp ni cuti==' tak ade ape nak tulis. muhaha. so tgah BW2 blog org td meera nampak ramai yg buat mcm tag list day one la, day two la. sampai la day ten. so jom tengok list dye :

Day one: 10 things about you
Day two: 10 things you love
Day three: 10 things you hate
Day four: 10 things you want to say to one person
Day five: 10 wishes
Day six: 10 items you can’t live without
Day seven: 10 important people
Day eight: 10 of your favourite songs
Day nine: 10 ways to win your heart
Day ten: 10 final word

amacam? nampak best kan? HAHA! ape lg. jom la buat ;) tp ingat mlm ni nak buat fact# about me. lol. so lepas ni korang bole lah tahu sikit2 pasal meera. okay la. jom layan MAHARAJALAWAK MEGA dekat astro warna. byebye!


28 November 2012

BW time :D

memandangkan harini free lg senang :p lol. so meera nak BW semua blog2 yg dtg BW dekat blog meera :D so siap sedialah korang punye cbox k? muhahah! :3 btw want ask  my anyhting? ask here :


yess! korang bole tanye meera ape2 je ;3 BW time! byebye!!

27 November 2012

HOLIDAY GIVEAWAY BY ANIS AND FAREESHA


hii korang. jom join? tekan banner k?
hadiah best2 tau :p 
Nama blog : //Beauty Queen
Nama facebook : Meera Ishak
Nama twitter : ♬ MEERA ISHAK ∞ 


Sponsor By Iha Mahdzir FOLLOW
JAM ICE WATCH X2
SPECTACLES HELLO KITTY X2

Sponsor By Fareesha  -Like | Like | Follow
TUDUNG BAWAL 
PHOTOPROPS MOUSTACHE
PHOTOPROPS RIBEN
FELT BOOKMARK NAME
FELT NAME
DOMO BEADS

Sponsor By Ayin - Like | Follow | Follow 
FELT CRAFT

Sponsor By Fatin Alyaa Adzmi - Follow | Click 
HANDMADE CRAFT x2

Sponsor By Iera Nad - Follow
TOPUP RM3

Sponsor By Miraa Hussin Follow | Like
MHB ID - 1 YEAR

Sponsor By Izzati Zuhairi - Add | Follow | Join
LOMO
SPECTACLES HELLO KITTY X2

hehe. malas nak tulis balik. so meera copy paste je :p takpe kan? hehe!
good luck yea? :) byebye!


CONTEST | SAYA SAYANG KAMU, SAHABATKU !



hey fellas :) harini tengah shok2 BW blog org. tibe2 meera jumpe 1 contest pasal BFF, best boyfriend forever  best friend forever. so dgn bangga nye meera masuk contest and cerite kan pasal kawan baik meera sendiri.

*peace# sorry gambar takberapa nak jelas. this photo was taken 2 years ago at balik stor darjah 6*

2. Nama anda dan sahabat

Saya : Noor Ameera binti Ishak
Sahabat : Ain Nabiella binti Abu Bakar 
3. Ceritakan serba sedikit mengenai sahabat anda

sikit jea? banyak boleh tak? ahaha. JKJK! okay. name kawan meera yg meera nak cerite harini ialah Ain Nabiella binti Abu Bakar. umur dye same dgn meera, 14 tahun. meera lahir awal sikit dari dia. meera lahir 14 mac and kawan meera ni lahir 19 julai. meera mula kenal aen masa darjah 2. time tu meera ingat aen ni ade kembar. 'kembar' aen tu ialah aina. tp act dye org bukan kembar pun. name pun lebih kurang sama Aina and Ain. dekat same kan name dye org? plus mase darjah 2 dye org memang rapat. back to the story. start darjah 3 baru meera rapat dgn aen ni. kite org ade droup sendiri *baru darjah 3 dah ade group sendiri :p* then mase pertengahan tahun kite org gaduh. punca gaduh? ermm meera pun tak pasti. lg pun time tu kite org belum matang lg. kecik lg. hehehe! darjah 4 still tak kawan. senang cerite kite org ni musuh lah! pertengahan darjah 4 baru kite org tegur balik. tp tegur gitu2 je. sampai lah darjah 6. darjah 6 meera dgn aen start rapat balik. ni semua sebab kite org satu rumah sukan, MERAH! setiap pg kite org beratur same2 dgn fira*cousin meera* and aina. rehat same2. and satu hari taktahu lah mcm mane secare official nye kite org semua jd kwan baik. semua kite org buat same2. group kite org lah yg paling famous, jahat, awesome!! heee~ then tibe naik form 1, meera dgn aen dah tak same sekolah. yg pasti dye lebih pandai dari meera. peace# tp sampai sekarang kite org still contact antare satu same lain. hari2 msj. kalau tak msj memang tak sah. and kalau ade cuti sekolah mesti hang out same2. ermm, gaduh? setakat ni takde lah gaduh sampai nak bunuh diri. lol. tak la mcm tu sekali. normal lah kalau ade salah faham tu kan? tu lah dye. dari darjah 2 time meera tinggi  dari aen sampai lah form 2, aen lg tinggi dari meera. HAHA! serious tak tipu. plus meera minat gila dekat taylor swift and aen ni minat dekat selena gomez. hihih! taylor dgn selena kan kwn baik jugak? ;) okay ni je kut yg meera nak bebel cerite pasal sahabat meera.
3. Mengapa anda sayang sahabat anda?

sebab? ermm, sebab meera syg sahabat meera lah :p HAHA! *cehh, care jwb mcm budak standard 2 je. HAHA! okay ni betul2 punye jawapan soalan yg dekat atas tu. meera syg kawan meera sebab dye selalu ade untuk meera. selain tu meera syg kawan meera sebab Allah :) *ikhlas dari hati* lagi pun memang susah kan nak cari sahabat yg setia dekat kita? *just saying* 
okay :) tu je dari meera. 
tag : Abby


Ask.fm :D jom tanye Meera soalan!

 hee~ tengah boring2 tadi. tbe2 terfikir nak buat Ask.fm ni. sebab meera tengok ramai sangat yg buat bende ni. so tengah ade mase lapang td meera buat lah satu acc Ask.fm meera sendiri. meera tak reti lah nak explain mcm mane. ape kegunaan bende ni. ahahah. meera tahu buat je. dpt soalan jawab. tu je. tp meera rase lah sebab ape korang patut buat Ask.fm ni. salah satu, contoh ade seseorang ni nak tanye korang something. tp dye malu nak tanye korang depan2 or facebook or twitter. korang letak je link Ask.fm korang ni dekat twitter ke fb ke or blog korang. then nanti bile seseorang nak tanye korang something dye boleh je terus pergi dekat acc Ask.fm and tanye. senang. so takde lah dye org malu kan nak tanye korang depan2. heee! so kalau korang nak tanye meera ape2 ke tp malu, korang tekan link dekat bawah ni k? and korang boleh tanye meera ape2 je. tp tolong jgn tanye yg bukan2 pulak. HAHA! okay? 



 okay. jom tanye meera. in shaa Allah, bile meera bukak Ask.fm meera ni, meera jwb k! okeylah nak bebel post ni je :p ehehehe! byebye.

*heyhey! taylor swift*

Cuti sekolah korang?

mcm mane cuti sekolah? Best? :D korang pergi mane je cuti ni? Hee~ kalo meera-.- tak pergi mane pun. Tp maybe 22 desember ni pergi KL. Ni pun sebab kakak meera yg first ade majlis konvo. Kalau tak==’ haihh. Tak pergi mane pun. :D lol. Excited pulak. And time kakak meera convo nanti family fira pun ikut. So dlm rancanagan lepas pg convo kakak meera, kite org nak jalan2 KL plak :D muahahah! Tak sabar, tak sabar, tak sabar! Hehe. Tp yela nak naik sekolah baru pergi jalan2 :p ehehe.
k la nak cerite tu je act. muahahha! k bye fellas :D peace#
*aww! my Nialler. love ya*

New template!

penatt! lol. penat edit blog :D so mcm mane? okay tak? act meera belum habis edit lg. maybe esok baru nak sambung balik :D okay la. nak tidur. lupe nak ckp td demam :'( kesian meera! tp now dah okay. haha! mane tak nye. tidur bole di kate kan satu hari. fuhhh! hehehe. k la byebye!


20 November 2012

Twinshopylicious Giveaway

jom join GA awesome ni :D

*nak join? tekan banner ni*

tamat ; 6 Desember 2012
so ape tunggu lg? jom la join ramai2 :D peace#
tag ; Awak and Andalol. k la boii.

19 November 2012

Ex Friend? Ex Best Friend? -part4-

ni sambungan yg ni ; Ex Friend? Ex Best Friend? -part3-
*budak2 darjah 6 mase camping*

sekian lame meera cari idea nak tulis pasal ni. so hari ni tadi mase dgr lagu taylor swift dekat youtube tibe2 teringat pasal LG. time tu kiteorg baru je lepas habis UPSR tahun 2010. semue budak darjah 6 yg sekolah agame darjah 6 setiap pagi kene pergi surau. sebab ade mcm amali untuk sekolah agame. alaaaa~ meera tak tahu lah nak explain. so ape2 jelah kan. peace# so jom kite sambung pasal kisah LG.

3. gelak kan musuh kite?!
hee~ mase tu lepas habis UPSR. seminggu lg sebelum kite semua pergi camping. yeahh^^ time tu semua org tak sabar2 nak pergi. termasuklah meera sendiri. HAHA! kalau bole setiap hari mesti LG nak berlatih nyanyi lagu untuk mlm kebudayaan mase camping. tp takboleh selalu. sebab budak darjah 6 sekolah agame kene pergi surau dgr taklimat pasal tauhid, akhlak and mcm2 lg untuk SDEA. then ade satu part tu kene mandi kan mayat. erkk seram nye! yg jd model tu Taufiq--'. lol kesian! time dye kene mandikan tu semua tengok. HAHAHA! sian dye. then ingat tak part kene kafankan mayat. then semua org pakat nak kene kan Sh*ki*a tu. HAHA! dye yg nak sangat kan jd model mayat untuk di kafan kan xD lepas tu kite org semue balut dye ketat. HAHAHA! sian dye. sampai nangis. bile cikgu kate kenape semua org ckp tak tahu. sampai meera terdgr ade org ckp yg sh*ki*a tu mengade2. sebab nangis. HAHA! kesian dye. tu lah padah nye. suke sangat cari pasal kan? tu padah nye. wekkk. urghhh. best nye! lepas tu tengok budak2 lelaki sembelih ayam. sian ayam tu. semua mati tp urat dekat leher tak putus. pasal dye org jugak kite tak dpt makan ayam goreng. tp takpe^^ LG semua have fun time tu kan? lepas tu kan ade kene buat tawaf dekat pdg mase tengah2 panas. dgn pakai telekung--' erkk! serious panas time tu. best nyee! rindu semua tu. rindu nak kembali darjah 6. rindu segale2 pasal darjah 6. act banyak lg nak cerite tp mls pulak nak type :P hehe! peace#

k la nak cerite tu je^^ bye!

18 November 2012

Kempen Pray For Gaza

jom join kempen ni? tak ambik mase lame pun. 5 minit pun meera rase dah cukup :') semoga saudara2 kite di Gaza mendapat perlindungan dari Allah. Amin.

*jom join ramai2*

bye :') Assalamualaikum.

17 November 2012

Allah :'( Let's pray for GAZA!

korang ade tak dengar pasal GAZA? :'( subahannAllah. meera nak cerite oun tak tahu. ape kate korang bukak je web ni and bace sendiri. semoga saudara2 kite di gaza selamat. amin! :'( 


bye!

16 November 2012

1ST MEGA-GIVEAWAY BY GIRL ON THE SLOPE


*tekan banner kalau nak join^^*

so meera dah like page and semua yg di suruh^^ wish e luck ya :D btw, nak tahu hadiah dye ape? ni dye ;

*awesome rite hadiah dye? so ape lg?!! jom la join :3*


oukiee :D byebye^^

15 November 2012

Thank you :')

haha! :') selame berape bulan blogging followers dah cecah 150 org! yeahh. korang awesome. tak sangke pulak follower boleh ramai mcm tu. yelaa. meera tahu korang punye follower mesti lg ramai kan? HAHA! chill. 

*gambar siape ade dekat situ? HAHA! famous dlm posst ni :3*

thank you tau! hee~ k la nak ckp tu je. byebye.

Contest : TOP BEST PHOTOS 2012

*tekan banner kalau nak join*

hee~ mesti time2 ni korang semua dah tidur kan? alooooooo-.- meera tak bole nak tido act. so ape lg join la GA ni :D peace! ni gambar yg meera letak untuk GA awesome ni.

nak letak sepuluh gambar pun bole kan? :P ahaha. okay ambek ni. tp gambar yg dekat bawah ni semua gambar camping mase darjah 6 dulu. and semua tak edit :D











and done :D tehee~ serious rindu darjah 6 :') bye^^

GIVEAWAY MORE THAN 20 PRIZES TO BE WON!!


*nak join? tekan banner ni*

hadiah yg meera nak ;
1. Bawal Collection --> 1 x long shawl
2. 6th Sense --> 1 x long sleeved maxi dress
3. Butterscarves --> 1 x long shawl
4. Little White Crane --> 1 x sleeveless dress
5. Pink. Enuf --> 1 x handbag, 1 x chiffon shirt, 1 x 1 top
6. KalerPalette --> 1 x vintage paisley jacket
7. Sprink Sugar --> 3 x 1 set accessories (cincin+rantai)
8. The Chic --> 1 x 1 set Eco Tools Bamboo containing 4 brushes
9. The Doodle Box Lah --> 1 x keychain, 1 x pendant, 1 x aztec felt pin, 1 x small framed doodle
10. The Mindmeld --> 3 x 1 handmade bracelet

bye :D

Tolong?!!

tolong meera bole? alaa. nanti meera tolong lah korang balik. please? tak ambik mase lame pun la. 2 minit cukup :)

nak tolong meera? hee~ thanks!! tolong meera click iklan ChurpChurp ni. dulu meera ade buat acc. tp tak tahu lahh. kan ChurpChurp ade masalah. and semua earning meera hilang mcm tu je-.- serious sakit hati. penat promote dekat org suruh org klik. tp dye org tu ade yg klik ade yg tak. hee~ ye, meera tahu tak bole pakse kan? :') ape2 pun pleaseeeeeeee? tolong ea? senang je kerje korang. klik semua gambar2 dekat bawah ni. 





  








okay. semua nye ade 12 gambar. so bole ea? tolong meera? THANKYOU!! k la bye :)