HOME OWNER FRIENDS LINKIES

31 December 2012

Kalaulah ade lagi 1000+ lelaki mcm dia.. . .. -..-'



okay-.- entri ni bukan pasal cinta! entri ni pasal benci!! mcm ni actually, tadi meera keluar dgn family nak beli baju sekolah *yess! memang baru nak beli baju sekolah--'* then masuk lah satu kedai. dlm kedai banyak lah jugak manusia2 yg sedang mencari baju sekolah. then ibu and meera pergi dekat tempat yg ade jual baju sekolah untuk perempuan. okayy fine-.-  masuk je. perhhhh! ramai gilaa org!!! suasane dekat situ sunggu crowded! like seriously meera ikut je belakang ibu. then ade moment ni sorang kakak *erkk--' kakak kut* ckp dgn meera :

kakak : *cuit bahu meera* baju ni same kan dgn yg tu? *tunjuk dekat adik dye. kebetulan adik dye betul2 ade sebelah meera*
meera : *terperanjat and meera senyum je* .... .. *tak mampu nak ckp ape. ni bukan kes nampak mamat yg sebelah meera tu handsome okay?! then secare tak sengaje meera tersepak kaki dye*
mamat poyo tu : ehh. tak payah lah nak sepak2 kaki.
meera : *erkk-.- sedap kau je ckp aku nak sepak kaki kau. please! tak sengaje okay* sorry.. .! 

okay dlm situasi sekarang ni korang rase sape yg salah?!!! -..- ehh mamat ni. dye duduk dekat tempat baju sekolah perempuan. sedang kan dekat situ ramai manusia2 yg tengah sibuk cari baju. bole dye buat mcm tak ramai org dekat situ. ishhhhhh!!!!! geram!!!!!!!!!!! actually meera betul2 tak nampak kaki dye. sumpah! sebab dekat situ memang crowded gilaa2, urghhh! memang bad mood! lepas je jadi mcm tu langsung mood hilang nak beli baju!!! okay lah. entri tahun baru maybe meera update esok! now im going to watch BOYS OVER FLOWER sebab nak hilang kan rase marah!!! bye!


30 December 2012

-.-superb annoying!



ishhh-.- okay. delete semua photoshop yg dah download then download yg baru *nasib baik internet laju kalo tak memang nak kene baling semua bende* adeshhh! sabar sabar  :3 


Hwaaaa :'(



hehe. meera bukan menangis yea. so jgn salah faham :D act photoshopCS3 dlm lappy ni buat hal-.- ehhh. ade kena nanti. btw meera tgah "on the way" download photoshop yg baru. kali ni yg CS4. nasib baik lha internet laju mcm kuda :3 hehe!


tengok2 :D tinggal bape minit je lagi. thank you to my awesome internet :3 *lol kalau internet lembab mcm siput bukan main maki lg. ni internet cepat main puji2 pulak. adeshhh* HAHA! papaiii my sweet readers!

BAJU BLOG DAH BERTUKAR!!



hehe! dah tukar baru :D but belum habis edit. maybe mlm ni siap edit semua!! tak sabar. hahaha. btw nak tanye opinion korang :) mcm mane? okay tak blog baru ni? act nak tukar lagi sikit. cursor *nak guna cursor yg akak Fiqah bagi* and bnyak lg. tp buat sementara meera guna dulu ape yg dah tersedia dlm lappy meera. so nanti bila blog meera dah 102% siap edit meera bagitahu yea. pleaseeeeeeee! need your opinion bout my new blog :) jgn lupa comment. hehhe. bye!

meera dapat Header free dari Kak Fiqah Hamed, cantik + comel = perfect!! hehe. terima kasih ye akak :) 

29 December 2012

MEERA SI GILA DOODLE!!! LOL--'



wahhh! cantik kan doodle atas ni? ishhh. meera pun tak tahu lah. sekarang ni meera memang betul2 minat dekat doodle. lagi2 kalau doodle tu comel + cantik!! hishh kalau bole nak je save semua gambar doodle tu. lol. kalau tengok dalam lappy ni banyak sangat gambar2 doodle yg comel2 yg cantik2!!!!!!!!!! urghhhh-.- bole gilaa lama2. cehh poyo je. HAHA! btw blog meera tgah 'renovate' :D hehe! okay mau sambung buat header. papaiii.


28 December 2012

SIAP MENUT TAB PERCUMA!


meera dah siap kan semua :D tadi tengah lapang sementara tunggu maharaja lawak mega so meera buat la :D hope korang suka! btw kalau ade kekurangan sila comment yea :) 

ni untuk Cik Azmina Nordin. comment yea kalau suka. kalau tak suka pun comment hehe!





ni pulak untuk Fiqah Hamed. awak pun sama yea :) suka comment. kalau tak suka pun comment! heheheheheheh.





tu jea :D mcm biase lah kalau nak ambik gambar ni. tekan gambar and click save as :) papaiii. 

have a nice day :) #peace *lama tak ckp peace dlm blog. LOL*

GELAP DAH!!!!! :/



heiheiii. ni bukan nya gelap masa depat or what-.-' actually muka meera dah gelap!!! ni semua sebab haritu pergi mandi Ulu Yam. hishh mandi Ulu Yam sampai tak ingat dunia and now baru nak menyesal :/ hishhh. dah lah nak naik sekolah :O omaigod! and one more thing. muka meera naik mintik2. tak sure lah bintik ape. -.-haihh lagi berapa hari nak naik sekolah muka buat hal pulak :/ ermm ape2 hal redha je la :') semoga bintik2 ni cepat hilang. kalau bole sebelum naik sekolah! amin :') btw pukul 10.00 pm ni jgn lupa ada MAHARAJA LAWAK MEGA 2012~ tengok jgn tak tengok! okay lah :'( sedihh! kBye!


27 December 2012

tukar nanti :) and MENU TAB FREE!



HAHA-.- yeeye je tadi ckp nak tukar template baru, wahaha! nanti lah meera tukar. tadi baru 'survey' warna. in shaa Allah sebelum naik sekolah blog meera akan bertukar 'baju'. warna?!! mcm biasa. PINK! lol. chill chill~ btw meera kan nak bagi korang menu tab percuma. siapa2 yg naik bole TEKAN SINI. baik cepat sebelum tamat!! and meera akan post korang punya menu tab selewat2 nya pukul 12.00 am 29.12.12 :) yup! bagi lah meera masa sikit yea :D meera mau enjoy dulu cuti ni. wahaha! *tak habis2* HAHA! :D jumpa dlm entri seterus nya. bye!




TUKAR TEMPLATE!



hehe! dari haritu ckp nak tukar template. tp tak tukar2. lol--" kali ni betul2 nak tukar. so sesiape yg jejak kan 'kaki' dekat blog meera and nampak blog meera nampak serabut/buruk/hodoh faham2 je la yea :D so meera akan tukar blogskin kepada simple template. cukup lah meera guna blogskin untuk cuti sekolah ni :D blogskin best actually. cuma kadang2 nampak mcm annoying sikit *banyak sebenatnya-.-* btw meera nak post pasal meera pergi mandi Ulu Yam haritu. tp gambar semua dalam kamera. hishhh--' wayar untuk transfer tu ade dekat rumah kakak meera dekat KL. tak bawak balik-.- super annoying! grrrrrrrrrrrrrrrrr! *gigit tedy bear* LOL :D oukey lah. papaiiii. *muahh kiri kanan*


MENU TAB PERCUMA!


siapa yg nak lagi? tekan sini cepat!! sebelum terlambat *eceyhhh ayat dye!* btw ni untuk Ain Nadia. hope awak suka ye :D hehe! ni first time tau bagi freebies dekat orang. kalau korang nak   pun bole. FREE FREE FREE! hehe.






tu yg awak mintak :3 hope awak suka yea. jgn lupa comment. cara nak ambik mcm biasa. tekan  gambar dan tekan save. hehe! byebye.





Siapa nak menu tab percuma? cepat!!!


warhh. harini dgn baik hatinya meera nak bagi menu tab dekat korang percuma! yes percuma. bawah ni contoh2 menu tab yg meera pernah buat.



actually yg ni korang boleh buat untuk menu tab atau title bergambar untuk sidebar
okay kalau korang nak bole lah bagi tahu meera. korang bole buat entri atau nak lagi senang korang comment je k. nanti meera approve. jgn risau! meera bagi FREE! yeahhh. korang boleh mintak 2-5 je menu tab/sidebar title. kalau nak korang bagi meera ye detail2 nya. 

jenis menu tab/title sidebar :

1 :

2 :

kalau nak bagi detail ni k :

1. jenis menu tab/sidebar : (1/2)
2. ayat yang nak tulis : *boleh senarai kan 2-5*
*contoh : 1. ABOUT ME  2. FOLLOWERS AWESOME*
3. warna : *bagi 2 jenis code warna*
*contoh : pink (#fcaab5) dan purple (#ae66c8)
4. link blog korang
haaa~ senang je kan? meera bagi free ni. kalau nak korang bagitahu. kalau tak nak just buat tak tahu. wahaha! btw this is my first time bagi freebies free untuk blogger2 awesome. so meera harap ramai yg nak :') okay tu je lah. byebye! 

TAMAT PADA : 28.12.12 - 10.00 PM

Dah nak naik sekolah :<



betul kan? lagi berapa hari je nak naik sekolah dah. hurmm. meera bukan tak suka naik sekolah! tapi nanti naik sekolah meera secara officially naik form 3 *hwaa! tua sudah!!* then bila naik form 3 meera akan menduduki PMR! *batch last lagi! takut!!* lepas tu kena bangun pagi2 *sebelum ni meera sekolah petang* and benda yg meera paling tak suka is nanti mest terserempak dgn 'kakak scary' *-.-serious benci kakak tu* hwaaaaaaaaaa! banyak nya!!!!! btw, siapa calon2 PMR 2012 *tahun ni* sila angkat tangan==' hehehe! act meera nak mintak korang punya kertas PMR yg lama bole? tak pun soalan2 percubaan PMR korang. kalau lain negeri lagi bagus! boleh tukar2 solalan. bole? kelau bole korang comment je dekat entri ni. nanti pandai2 lah meera contact korang. bole yea? :'3 heheh! okay lah papaiiii.

Rindu dgn dunia blog!


*alololo :p comel nya hazza ni! hehe*

alhamdulilah :) selamat sampai rumah lebih kurang pukul 12.03 am. hehe! tak sabar nak update banyak2 entri. rindu sangat2 dgn blog!! yeahh. ape2 pun esok meera update lagi yea. byebye!


22 December 2012

#SIMPLE UPDATE trip to Kuala Lumpur



yeahh. semlm selamat sampai KL. whoa ==' lebat gila hujan. sampai ayah tak nampak jalan. serious. more update nanti yea. meera balik kluang. kalau dekat sini limited sikit nak update. btw mlm tadi sampai KL pergi kedai makan :D then makan sicret recipe yg tiramisu. sedap :p lepas tu balik tengok running man with my cousin, siti. wahaha! ermm, ayah kate maybe mlm ni nak pergi tidur rumah makcik meera yg lagi sorang. entah lah. tengah2 hujan ni mcm mane pulak nak pergi mandi Ulu Yam? *confius* O.o okay lah byebye!

21 December 2012

KL here i come! :D



ni pukul 11.00 a.m ayah meera balik kerje meera terus pergi KL. ehhhh, taktak! bukan pergi KL dulu. meera balik kampung meera dulu dekat melaka. fuhh fuhh--' dah nak naik sekolah baru nak pergi jalan2. ni pun pergi KL sebab nak pergi convo kakak meera. sambil tu nak jalan2 KL sekali. dgr2 cerite nak pergi mandi dekat Ulu Yam :D weeee! 2 tahun lepas meera pernah pergi mandi sane. best :D tp yg tak best nye--' nanti mandi sane mase tengah hari muka akan menjadi "gelap" woppp==' tu lah part yg tak best nye! HAHA! okay lah. :') btw alhamdulilah demam meera dah beransur pulih :) hehe! okay lah kalau ade mase nanti meera update lagi yea :D papaii a.k.a byebye!

20 December 2012

Demam :'(



wahh--' meera rase nak tukat template biase balik. ni meera guna blogskin. hurmm. tp tak tahu bila. esok meera pergi KL sampai 25.12.12 ni :') plus meera demam-..- urghhhh! pening kepale. hishh. takpe2. sakit itu rahmat. hehe! ye je. k la doa kan meera sempat sembuh ea :') sebelum tu sorry sangat2 meera tak dapat nak BW blog korang. tak larat. ni pun onl kejap. sebab dah lame tak update blog ni. okay tu je nak cakap. byebye!

Click Click 20.12.2012


tolong yea :') hehe! due je link nya. and thank you so much!


and 


haha! tu je :) thankyou!


Contest : Saya Nak Doodle by- Rien Rose



warna baju doodle : pink (#fcaab5)
nama : Meera Ishak

jom join^^ 21.12.12 ni last :D byebye!