HOME OWNER FRIENDS LINKIES

10 January 2013

Buat homework pukul 5.00 pagi--'

*rase mcm 95% semua benci dgn homework-.-*

ishh.... tengok tajuk mesti korang rase meera n teruk lah ape lah kan? ehhh, jgn buat andaian dulu yea *besarkan mata* actually mcm ni. smlm balik sekolah mcm biase pukul 1.05 pm. then meera tunggu ibu mcm biase. ibu biase dlm pukul 1.25 pm baru ambik meera. sebb biase ibu pergi sekolah adik meera dulu hantar makanan. then ibu sampai sekolah mcm biase meera balik rumah lah. lebih kurang 1.45 pm sampai rumah. then pukul 2 makan and 15 min lepas tu terus tidur. pukul 3.15 pm pulak kena bangun mandi sebab ade latihan merentas desa-.- ishh. penat. latihan pulak sampai pukul 6.00 pm. then ibu dtg ambik mcm biase terus pergi sekolah adik meera. dye balik pukul 6.30 pm. so nak tak nak terpakse lah tunggu. penat nye memang takbole nak bayang kan lah!!! 6.30 pm dye balik. so kite org terus balik rumah. penat still tak hilang2. 

balik rumah buat mcm2 mandi and so on. pukul 8 pulak ayah ckp nak mkn luar *memang tak lah kalau nak ikut* meera just pesan dekat ibu nak makan ape. and lebih kurang pukul 10 lebih baru family meera balik. dye org balik meera mkn ape yg meera order td. then naik bilik terus baring atas katil. ingat nak baring 5 min je. lepas tu nak buat homework. then suddenly :O guess what?! tengok jam dah pukul 5 pagi. makoihhh! homework langsung tak usik. meera ape lg. kelam kabut lah bangun basuh muka and siap kan homework! alhamdulilah siap. to tak 101% siap semua lah. ade yg meera skip2. then pukul 5.55 am siap semua. selamat! alhamdulilah meera sedar time tu. kalau tak? memang kene "masak kari" lah dgn cikgu2 semua!! lol=='

comment : seriously meera memang tak suka kalau ade sukan. i know sports is good for our body. tp kalau ade latihan sukan tu kenape cikgu nak kasi homework banyak2? then petang pulak kena dtg latihan sukan. balik latihan semua dah penat. esok pagi pergi sekolah homework tak siap dah kena marah.. hurmmm... 
so how? pandai2 lah fikir =) bye!

No comments :