HOME OWNER FRIENDS LINKIES

15 June 2013

Idea sempena bulan membaca peringkat sekolah.

Assalamualaikum.
Semalam masa balik sekolah ada perjumpaan untuk librarian dari pukul 12.05 p.m. sampailah 2.00 p.m. Then macam biasa cikgu buat ucapan. Tiba-tiba cikgu bagitahu tahun ni punya bulan membaca cikgu nak kita orang handle semua! Dari segi decoration, aktiviti-aktiviti and etc. Senang cerita sepanjang bulan membaca tu kita orang kena handle tanpa bantuan cikgu! A-Z! Fuhh~ Cikgu cakap cikgu akan sediakan duit, lepas tu yang lain kita orang fikir sendiri. Hmm. Setiap seorang mesti bagi idea untuk buat aktiviti apa masa bulan membaca ni. Btw, biasa setiap tahun semua sekolah akan sambut bulan membaca pada bulan Julai. Sebulan! And kakak pengerusi PSS nak idea kita orang di tulis dalam 1 kertas dan serahkan kepada ajk tingkatan hari selasa ni. Kakak tu cakap lagi, cuti minggu ni kena fikirkan betul-betul. Kalau ada 100 idea, 100 idea tu mesti tulis. Mana tahu kan ada yang sesuai. Lagi satu, korang pernah dengar tak pasal Scholastic? Alahh, yang order buku tu? Tapi yang ni semua buku english. Novel english. 
*ini antara catalog yang Meera simpan*
Haa. Ni lah yang Meera cakap tadi. Scholastic! Hoho. Actually macam ni, cikgu cakap sekolah Meera sekolah yang paling ramai pelajar beli. Maksudnya ramai budak sekolah Meera beli buku dari Scholastic ni. Cikgu cakap sekolah lain tak lah beli banyak macam mana sekolah kita orang *nampak tak yang kita orang ni memang suka baca novel-novel Scholastic! :b hehe* So nanti masa bulan membaca, cikgu dah confirm dengan kakitangan-kakitangan Scholastic untuk buat jualan dekat sekolah. Hehe. Yelah, sebelum ni kita orang isi borang, bagi duit and cikgu yang settle kan yang lain. Tapi kali ni 'orang-orang' Scholastic yang datang buat jualan dekat sekolah^^ excited! Tapi nanti sediakan je lah duit. Kalau buku dah depan mata, fuhh!! Rambang mata nanti. Tak tahu nak pilih yang mana! Haha. Hmm, kalau korang ada idea nak tolong Meera fikir aktiviti apa masa bulan membaca korang comment k idea korang tu. Tolong Meera? Boleh kan? *buat mata blink blink* 
byebye!

No comments :