HOME OWNER FRIENDS LINKIES

31 January 2013

Tak pernah dalam sejarah.

Assalamualaikum :) 
hohoh! terkejut tak meera update blog awal2 ni? lol. actually pukul 6.45 am kejap lg nak pergi sekolah dah. ni bukak blog senyap-senyap dalam bilik. wahaha! harini ada test math. wish me luck okay?. okay nanti kantoi pulak. byebye!

30 January 2013

Segmen : Lagu Favourite saya by Leeyana Amzar

Assalamualaikum :) 
winkwinkk** *suka tulis mcm ni walaupun tak tahu maksud dye ape lol* 
dah lama meera tak join segmen or contest? kan? hoho! tibe2 rase mcm nak join pulak harini.
nak join jugak? tekan banner atas ni^^

so lagu yg meera minat ni of course lah penyanyi dye Taylor Swift *my idol!!!!* kalau boleh nak je meera tulis semua pasal lagu TS. sebab semua pun best-best. tak ada satu pun yg tak best. tak percaya? ehh! seriously?! cuba korang pergi youtube. search lagu TS ni. semua pun best-best^^ malas nak bebel panjang-panjang *walaupun dalam hati sebenarnya banyak nak cakap. muhehehe!* so my favourite song is :
STATE OF GRACE
apa? penyanyi lagu ni siapa? hoho! haii sayang *wahh! sedap kau je meera nak panggil orang sayang!!* 101% mestilah penyanyi lagu ni Taylor Swift! hehe. actually lagu ni ada dlm 2 version *memang lain dari yang lain* satu yang biasa punya. satu lagi yang acoustic. meera suka dengar dua-dua. yang biasa punya sangat lah best! yang acoustic pun apa kurang nya? acoustic punya... .. ehh tak payah cakap lah. sebab kalau korang hayati *cehh! ayat dia! hayati pulak* memang dapat feel nya. lembut dia. memang syok habis. hoho. tak percaya? nak bukti? tengok gambar bawah ni. original printscreen yea. tapi yang ni kite orang chat time akhir tahun lepas kot. kalau tak silap.


haa~ macam mana? percaya? hoho! kalau tak percaya jugak. pergilah dengar sendiri. ni video yang meera "curi" dari papa youtube. HAHA! 


ni yang biasa punya. 
and yang ni yang acoustic punya. 
selamat mendengar dan menghayati^^

btw ni lirik nya : 
______________________________
"State Of Grace"
I'm walking fast through the traffic lights
Busy streets and busy lives
And all we know, is touch and go
We are alone with our changing minds
We fall in love 'til it hurts or bleeds or fades in time

And I never (never) saw you coming
And I'll never (ever) be the same

You come around and the armor falls
Pierce the room like a cannon ball
Now all we know is don't let go
We are alone, just you and me
Up in your room and our slates are clean
Just twin fire signs, four blue eyes

So you were never a saint
And I’ve loved in shades of wrong
We learn to live with the pain
Mosaic broken hearts
But this love is brave and wild

And I never (never) saw you coming
And I'll never (ever) be the same

This is a state of grace
This is the worthwhile fight
Love is a ruthless game
Unless you play it good and right
These are the hands of fate
You're my Achilles heel
This is the golden age of something good and right and real

And I never (never) saw you coming
And I'll never (ever) be the same
And I never (never) saw you coming
And I'll never (ever) be the same

This is a state of grace
This is the worthwhile fight
Love is a ruthless game
Unless you play it good and right

_______________END_______________

sebelum nak nak akhiri *lol* jom layan gambar TS yang meera save dalam laptop. ada banyak sebenarnya. tapi tak kan nak upload semua pulak kan? HAHA!
suka tengok gambar TS yang ni. comel kan? :') yeahh. i know about it.


time ni rambut TS tengah curl lagi.

ladies and gentlemen *bunyi drum! eceyhh! HAHA!* meet my idol, Taylor Alison Swift
 wahh! panjang kan entri kali ni? muhaha! okay. time for study! bye :)
P/S : tengah mencuba untuk menggunakan bahasa melayu yang betul tanpa ada short-short.#EHHH plus rasa mcm entri ni bukan pasal favourite lagu tp dah mcm favourite artist pulak kan? HAHA! peace^^


Why why why!

Assalamualaikum :O
wahh!! malas nye nak pergi latihan sukan petang ni :/ heeeeeeeeeeeeeee! 
:/ esok ada test math! double hwaaa :'( dah! bye!


29 January 2013

Anaz Qiestinna's blog

Assalamualaikum :) 
entri kali ni khas untuk kawan sekolah meera :D hehe! actually tadi lepas mandi *org kate tak baik mandi mlm. tp meera degil* terus mengadap laptop ni. wahaha! buku semua dah kemas. so free lah sikit *tadi pun homework tak banyak sangat* ape lg kalau dah bukak laptop? mcm2 lah bende meera buat. hehe! ni meera ade buat cursor and header untuk kawan meera ni. anaz  for short. 

*aween ni nama samaran ana dekat rumah*

meera ni pun bukan lah pandai mane tentang2 nak buat benda ni semua. hurmm. pendapat korang? okay tak kalau meera bagi header and cursor ni dekat anaz?? btw ni link blog dye. http://qistiennaymailcom.blogspot.com. ada masa korang follow lah yea :) bye! ehh sebelum tu. jgn lupa bagi pandangan tentang header dgn cursor ni okay? :) night! xx

Siapa nak letak banner atau link dekat blog meera?

Assalamualaikum :) 
winkwinkk** harini punye update? hehe! siapa nak letak banner atau link blog dekat bahagian linkies blog meera ni? hoho! bole je :) korang tinggal kan link blog korang dekat bahagian comment. nanti pandai2 lah meera pergi dekat blog korang and ambik url banner dekat blog korang *bagi yg ada banner* ni kira mcm bloglist la :) hoho! okay. ingat tau. jgn lupa comment^^ ni tak perlu buat entri bagai. just comment your url blog :) rase ngantuk pulak tibe2! lol. bye!

28 January 2013

Admit it....... .

Assalamualaikum :)

betul kan? 
pendapat korang tentang ni? :)

27 January 2013

"Kami sama-sama suka dan Rozita balas cinta saya"-Najib Razak

Assalamualaikum :)
"Kami sama-sama suka dan Rozita balas cinta saya"-Najib Razak
HAHA! ni mesti kes cuai ni. mati2 ingat PM yg bercinta dgn Rozita Che Wan ni :p ehehe!
pendapat korang pasal ni?!! :O 

dah baca jgn lupa comment!

Settle everything by today :D

Assalamualaikum *ayat first yg memang wajib ada! HAHA! bajet alim meera ni*
hwaa! sekejap je hari ahad dah. kan kan? ni homework tak buat lg. hwahwahawa! *ni nangis ke ketawa pun meera tak tau! lol* harini tibe2 pulak bangun awal. sebelum ni memang tak lah nak bangun awal2. ni kes mlm td meera terlelap pukul 8 lebih. hehe. kalau tak confirm pagi ni bangun lambat lg. so harini plan nak buat homework bg habis dulu. then baru bkak blog ni. ingat kan meera ade join segmen tu? *tak tahu? haaa! pandai2 lah korang per cari sendiri dekat blog archive tuh* lepas siap homework meera pergi BW and follow blog korang ea^^ hehe! okay! byee!

25 January 2013

Tired day! :(

Assalamualaikum *wajib jawab yea* 
hurmm. penat sangat harini. sepatut balik sekolah pukul 12.05 pm. tp di sebbkan ade perjumpaan kelab KH and librarian susah jd nya. balik pukul 2. tunggu ayah balik solat jumaat lagi dah 2 lebih. and tunggu punya tunggu tengok ayah sampai terus pergi bandar. hwaaa :'( serious penat. last2 sampai rumah dlm pukul 4.00pm. hurmm hrmm... ,. esok pulak Meera ada koko lg. hwaaa!! sangat penat! nasib baik minggu ni ada extra satu hari cuti. memang best cuti. tp tu belum tengok pulak homework2 yg berlambak mcm gunung everest! erkk==' hoho. k la. mls nak menaip panjang2. taip panjang2 pun ade ke org baca? kan kan?! sebelum tu ade jugak org tanya kenapa sekarang ni Meera selalu update blog simple "mimple", FYI, ini semua berpunca dgn kemalasan untuk menaip dah ketiadaan idea :> hohoho~~
dah dah! bye!
SO VERY THE HANDSOME! *ehh! suka pulak dgn ayat tu! HAHA*

24 January 2013

See? There are no happy faces

Assalamualaikum :D 
nak tengok ape yg tak ada happy face? okay. cube tengok bawah ni.

:S :C :H :O :O :L
 tengok? tak ade kan? lolollolol :x
bye!

Kan best kalau sekolah yg .. .

superb bored! wahaha. sebelum tu Assalamualaikum :) tajuk? KAN BEST KALAU?!
kan best kalau : 
1. sekolah tak ade exam

2. sekolah kalau tak ada perhimpunan
3. sekolah kalau tak ada homewrok
4. sekolah kalau tak ada cikgu yg garang
5. sekolah kalau tak ada sukan
6. sekolah yang rehat lama2
7. sekolah yg cantik and tak ada satu pun sampah
8. cikgu yg ajar sekali je dah faham
9. sekolah yg ada ruang bersendiri
10. sekolah yg ceria
11. sekolah yg tak perlu pakai uniform sekolah
12. sekolah yg tak perlu pakai kasut sekolah
13. sekolah yg pakai baju bebas
14. sekolah yg boleh bawak handphone!
agak2 korang lah kan. best tak kalau ada sekolah yg mcm ni?! mest best kan :D hehe! peace^^v

Susah susah!

hey fellas. assalamualaikum
hurmm setiap kali tengok blog dye mesti sedih. teringat kisah lama. rindu nak jd mcm dulu. banyak betul cerita dulu. till now tak bole nak lupa. betul lah kan kate org. memang susah nak cari bestie zaman sekarang ni. yg ade pun kalau sekali gaduh memang susah nak baik balik. ape2 pun ill remember every seconds that we have done together. miss you! serously

23 January 2013

Esok cuti :) tapi... . .!!

Assalamualaikum and hai for non muslim *erkk. ade ke non muslim bace  blog meera yg tak seberapa ni?!*
okay just forget it. hurmm. bosan pulak malam2 ni. hohoho. esok johor cuti. korang? cuti jugak? :D winkwinkk** kalau cuti meera nak ucap kan selamat bercuti dan salam maulidur Rasul *walaupun just cuti satu hari==* kalau tak? hurmm. ape lagi? salam maulidur rasul je lah ea? hehehe! okay bye! malas nak update banyak2. simple mimple je :D
  P/S : esok cuti. winkwinkk** tp banyak homework

22 January 2013

Segmen : Jadikan Follower Overload

Assalamualaikum^^ haii. 
rase dah lame meera tak join segmen and GA kan? hoho. so harini meera nak join satu segmen :D 
nak join? tekan banner ni^^
sekarang ni followers meera dah ade 369 :) target nak dapat kan 400. kalau bole lah :p hurmm. tarikh last 21 februari 2013 tau! jom lah join. still ade masa :) meera akan start follow semua peserta mlm ni ;)

KEPADA SEMUA PESERTA : Sorry lah kalau meera follow blog korang lambat sebb biasa kalau hari2 sekolah meera jarang bukak internet ni. tapi jgn risau. meera tetap akan follow korang :D

sakit hati betul bila..

hurmm. Assalamualaikum. 
sakit hati? yeah! memang sakit hati betul bila internet lembb mcm siput-.- hoiii. langsung mood nak bw terbantut. haihh. takpe2 lagi berapa hari je lg nak g bayar internet ni. hwaa :'| this is just a simple update. malas nak taip banyak2. ngantuk @@" huhh. 
byebye!! 

dah bace? hoho :D mehh la comment! 

21 January 2013

RT by Vinessa Inez a.k.a Clara

DOUBLE WHAT? *agak2 pernah dengar tak?!*
Assalamualaikum *jawab tau!* and Hi. 
weeee~ are never ever getting back together -.- *lol tibe2* 
wahaha! okay actually meera tak tahu nak cerite ape. so tadi mase tengok Setia Hujung Nyawa tibe2 dapat idea nak tulis entri ni. winkwinkk** *keluar bulb atas kepala :p* 
sebelum tu korang pernah tengok cerita "Cinta Bersemi di Putih Abu Abu" ? cerita ni famous time cuti sekolah haritu. now cerita nya dah habis. 


and korang kenal tak dlm team wow yg name dye clara a.k.a Vinessa Inez? hurmm ni gambar dye. 

sweet je kan gambar ni? hoho. 

hari tu bosan meera ade lah tweet and mention name vinessa ni. 


and vinessa ni reply : 


^^whoa~ hehe! btw siapa ade twitter? mehh follow meera. mention for a follow back ;)


jgn lupa follow :D byebye!!

P/S : rasa pelik bila tulis guna warna hitam. biasa pink :p


20 January 2013

Esok sekolah + latihan =='

Haii and Assalamualaikum :') 
hurmm. sekejap je kan rase cuti. esok dah sekolah. esok petang pulak ade latihan sukantara. haritu sebuk latihan merentas desa now sukantara pulak. hwaa :'( penat tau! 
ni lah muka2 rumah kuning^^ tp syg muka meera takde-.- yg pegang 'no glory' to senior meera. student last year. now tunggu keputusan SPM. good luck yea JunJun *-.-ahh tak tau eja*
3 cheers 3 cheers for yellow.

hiphipp
horay..
hiphipp 
horayy!!!
merenta desa dah lepas and menang. no we fight for sukantara :D so good luck to all yellow members ;) full entri? nanti meera update ea-.- selarang tgah tunggu 'budak' ni masukkan gambar. lambat--' hohoo. papaiiii ;)

cheers for yellow!

BLOG BERTUKAR 'BAJU' LAGI :D

Assalamualaikum :) 
so welcome to my new blog. what do you think? buruk? -.-uhh! tak nak kawan. eceyhh. poyo je. HAHA! lebih seminggu kot meera biar kan blog meera tak ber edit. ni semua sebb sebuk sekolah plus latihan merentas desa lah ape lah. ermm. ckp pasal merentas desa. in shaa Allah nanti kalau ade mase meera update. weeeee~ rumah kuning menang!! so proud of yellow house!! hehe^^ 4 tahun berturut2 juara! well~ lol :D suka sangat2sebb rumah sukan meera menang!! okay back to topic. 


lupe nak print screen blog sebelum edit^^ so what do you think? jgn lupe comment :D bye! 

p/s : hujan>< sejuk!!
 

14 January 2013

HARAP MAAF .... ... ..

ASSALAMUALAIKUM :) 
actually meera nak ckp yg blog meera tgah edit sekarang ni. sorry kalau nampak hodoh. meera rase hari sabtu atau ahad je time2 meera bole edit blog ni. now meera busy. terlalu busy. in shaa Allah dlm mase terdekat blog ini aka siap di edit. and meera tak bole nak "tutup" blog ni sebb ade beberapa giveway yg masih dijalankan. then nanti kalau dah org yg anjurkan giveway tu check blog meera kan dah susah. so meera ambik keputusan untuk open je blog ni. maaf yea :/ okay lah! bye!

maaf! buat masa sekarang chatbox tidak ade di sidebar. ade pape korang bole comment je dekat entri ni k. nanti meera approve comment korang! maaf lg sekali.


12 January 2013

3 IDIOTS

siapa tengok cerita 3 idiots ni tadi dekat tv 3? so hows is it? funny? lol. yeahh it is! seriously cerite ni best sangat2. actually cerita ni dah lame pun. tp sebelum ni meera nak tengok ade je "halangan". balik kampung lah~ ade sekolah ganti lah~ guruh lah~ senang cerite aje je yg tak kena! ehh-.- haha! tp harini dapat jugak tengok. finally! actually 3 idiots ni cerite pasal friendship. ermm meera nak cerita pun meera tak reti. ape kate korang seach sendiri dekat pakcik goole. mane tau ade yg full punye. terasa nak tengok lg cerite tu! seriouslyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!! besttttttttttttttttttt!! HAHA-.- td on twitter. and trends #3idiots. no wonder lah kalau jd trends sebb cerite tu pun memang best! heres some picture that i stole from pakcikk google.
*part ni kelakar*

HAHA! ending dye pun best*_* kalau bole meera pun nak friendship yg mcm dye org ni. susah senang bersama! sanggup buat ape sahaja untuk kebahagian kawan sendiri :') sangat touching!!! nak tengok lagiiiiiiiiiii! 


tengok yg meera dah kotak kan tu? tu lah hastag nye! btw bawah tu #HappyBirthdayZayn nak bace entri pasal tu? tekan sini. its about zayn :) sebelum tu dlm cerite ni selalu ckp :

ALL IS WELL
lawak!! lol. bye! :p

HAPPY BIRTHDAY ZAYN MALIK♥

weeee~~ today is Zayn Malik's birthdayharini 12 januari umur zayn dah pun mencecah 20 tahun. wewitt^^ beza 5 tahun je dgn meera. so bole lah buat calon girlfriend *sumpah! perasan lebih aku ni* HEHE! ape2 jom tengok gambar zayn yg meera rase cute and handsome yg ade dalam lappy meera :3 *tak bole letak semua! banyak sangat dalam lappy ni! hehe* 




how? comel? handsome? awww! yeahh. he is!! 
HAPPY BIRTHDAY ZAYN MALIK! WE LOVE YOU AND WILL ALWAYS LOVE YOU. WE ARE DIRECTIONERS AND WE ALSO A FAMILY! LOVE YA :*
ATTENTION : ENTRI NI HANYA NAK CKP YG MEERA JUST NAK WISH BIRTHDAY DEKAT ONE OF ONE DIRECTION! BG YG TAK SUKA TU BOLE UNFOLLOW BLOG NI-.- THANKYOU! #NOHATESAREALLOWED
BYE!



Saya Nak Doodle By Zakie11

*join? tekan banner* 

tadi check chat box kakak comel ade tag meera untuk segmen doodle. hehe. tau kan meera gilaa doodle. so ape lg. join jela. memandang kan syarat2 pun senang je. 

NAMA : Meera
Warna : Soft pink

10 January 2013

15 TAHUN DAH RUPANYA!

lol. nak tahu cerita sebenar? tengok gambar bawah ni =) perhatikan betul2 yea!
bukak fb td. tp meera bukak fb yg lagi satu. fb tu pun memang jarang bukak. kalau rase nak bukak baru meera bukak. so check notif ade sorang ni dye tulis dekat wall meera sebab meera ad accept request dye *kalau fb ni meera memang selalu approve org. kalau fb lg satu jgn harap! HAHA! org yg meera kenal je meera approve!* see what i write there? 14? okay let me repeat FOURTEEN ehh! perasan sungguh. HAHA! walaupun sepatut nye meera memang still 14 *my birthday is on march yeah* nak cover malu terus delete comment tadi and ganti kan yg baru. 

sorry kalau gambar tu kecik sangat B) adios! bye!

Elehh mcm tak penah buat!!

elehhh =) mcm tak pernah buat? mesti pernah kan? :p lol. tekan sini maybe? thankyou! 

TOLONG KLIK UNTUK KHAMIS

wee~ tadi nak tengok iCarly. tp tak de :/ sebab dye ganti cerita ape tah tadi. lupa tajuk dye ape. tp layan je sebab ade One Direction :)
layan cerite tu sampai habis. lol. serious funny! and ade satu video yg bapak dye masuk dlm tempat tidur baby sebab nak tidur kan anak dye yg cute miut!! lol. okay. actually meera nak mintak tolong korang. td duduk2 and baru teringat dah lame tak mintak tolong korang klik kan iklan. hehe! 

Hola! Have you tried KFC’s Mexicano Fiesta app yet? It’s good for a few laughs and winning gadgets too! #KFCpokkits http://my.churpchurp.com/meeraishak/share/KFCPokkits 

Have you checked out the lovely #Windows8 interface? Upgrade now and save more than RM 800! http://my.churpchurp.com/meeraishak/share/Windows8P2

haa! mintak klik 2 tu je. act meera nak beli phone baru bile dah cashout duit ni. -.-kalau mintak ibu dgn ayah? hurmmm. memang lambat lg lah nak dpt. seriously meera minat gila dgn Samsung Galaxy Ace :) ibu kate bole tp kena tambah duit sikit2. ermm ade sesiape nak jual phone tu dekat meera? :p hehehe! so pleaseeeeeeee? thankyou so much :* bye!