HOME OWNER FRIENDS LINKIES

20 February 2013

SEGMEN : Song In My Heart.

Assalamualaikum :) 
*nak join jugak? tekan banner ni*
weeeheee~ lol. baru je lepas buat homework agama tadi. bukak sekejap blog. lama tak bukak. and tadi meera terjumpa satu segmen :) wehehe! tajuk segmen syok! terus je nak masuk. lol. tajuk lagu yg meera suka ialah *bunyi drum!! HAHA!* hehehe. boleh pulak mcm tu kan? lol. sorry sorry. okay kali ni betul meera bagitahu.

TAJUK LAGU :
STATE OF GRACE
PENYANYI : 
TAYLOR SWIFT 
 SEBAHAGIAN LIRIK YANG MEMBAWA MAKNA :
This is a state of grace
This is the worthwhile fight

Love is a ruthless game

Unless you play it good and right
These are the hands of fate
You're my Achilles heel
This is the golden age of something good and right and real.. . .
 KENAPA SUKA LAGU NI?
actually lagu ni ada dlm 2 version *memang lain dari yang lain* satu yang biasa punya. satu lagi yang acoustic. meera suka dengar dua-dua. yang biasa punya sangat lah best! yang acoustic pun apa kurang nya? acoustic punya... .. ehh tak payah cakap lah. sebab kalau korang hayati *cehh! ayat dia! hayati pulak* memang dapat feel nya. lembut dia. memang syok habis. hoho. tak percaya? nak bukti? tengok gambar bawah ni. original printscreen yea. tapi yang ni kite orang chat time akhir tahun lepas kot. kalau tak silap. tapi meera rasalah kalau selalu dengar lagi-lagi masa stress sure rasa tenang je :) senang cerita lagu ni memang menenangkanlah!

haaaa!! kan dah cakap. hehehe. tapi kalau still tak percaya jugak mehh dengar video dekat bawah ni. credit to pakcikk YouTube.

ni lagu State Of Grace yang biasa punya.
and yang ni yang acoustic punya. 
selamat mendengar dan menghayati^^

bawah ni lirik penuh lagu State Of Grace : 

"State Of Grace"
I'm walking fast through the traffic lights
Busy streets and busy lives
And all we know, is touch and go
We are alone with our changing minds
We fall in love 'til it hurts or bleeds or fades in time

And I never (never) saw you coming
And I'll never (ever) be the same

You come around and the armor falls
Pierce the room like a cannon ball
Now all we know is don't let go
We are alone, just you and me
Up in your room and our slates are clean
Just twin fire signs, four blue eyes

So you were never a saint
And I’ve loved in shades of wrong
We learn to live with the pain
Mosaic broken hearts
But this love is brave and wild

And I never (never) saw you coming
And I'll never (ever) be the same

This is a state of grace
This is the worthwhile fight
Love is a ruthless game
Unless you play it good and right
These are the hands of fate
You're my Achilles heel
This is the golden age of something good and right and real

And I never (never) saw you coming
And I'll never (ever) be the same
And I never (never) saw you coming
And I'll never (ever) be the same

This is a state of grace
This is the worthwhile fight
Love is a ruthless game
Unless you play it good and right
macam mana dengan lagu ni? okey tak? hehe. okay lah. bye :) assalamualaikum.
alololo :* comelkan? haha. tahu dah.

17 February 2013

Printscreen pageview blog Ain

Assalamualaikum :)
cuba nasib dgn join ni. hehe. meera tak tahu lah bagi owner blog no ni cantik or tak.
:D good luck!

Choi Minho

Assalamualaikum :)
wahhh. terasa sekejap je kan? esok dah nak naik sekolah. tak bestnya! :( kalau boleh nak cuti lagi seminggu. kalau boleh la. homework alhamdulilah semua dah settle. cuma geo je. ade beberapa soalan yg meera tak tahu. pagi tadi meera dah kemas buku semua. malam tinggal nak iron baju sekolah je^^ seminggu cuti. tak sabar nak masuk bulan mac ni!! weee! my birthday. 14.3.2013! jgn lupa bagi hadiah tau!! tp ada part yang tak best bila masuk bulan mac nanti. exammmmmmmmmmmmm!! yeah. exam :( sedih!! btw kenal tak dgn mamat gambar bawah ni? choi minho name dye. meera ni bukanlah tau sangat pasal ni. dekat sekolah ramai sangat cerita pasal dye. so harini meerasearch gambar choi minho ni dekat pakcikk google. btw rasa gambar dye yg bawah ni comel pulak :D chezzz! hoho. kalau nak tahu meera tak berapa minat sgat dengan k-pop ni :) meera lebih kepada yg luar negara mcm Taylor swift, justin bieber and so on :) 
hoho. okay lah bye :) have a nice day readers :>
p/s : actuallu entri ni tak masuk sangat dgn tajuk. HOHO! stay calm and buat tak tahu je okay? =)

16 February 2013

Homework siap semua!!!!!!!!!!!!! finally :B

Assalamualaikum :D
alhamdulilah finally :) siap semua jugak homework. hee~ happy bukan main lagi. HAHA! yela. mane tak happy. homework yang banyak mcm homework untuk satu tahun akhirnya siap! weee! suka gilaa! hoho. so now lets have some fun. lol-.- takpayah nak fun sangatlah kan-.- sebb dah nak naik sekolah. taksuke. erkk. rase mcm baru semalam je cuti. so bile naik sekolah mula la. homework hari2. latihan sukan :( urghhh! dah! malas nak taip lagi. btw tadi scroll facebook sekali jumpa gambar ni. lol. ape pendapat korang tentang gambar ni? :p actually meera pun selalu buat. HAHAHAHA! shhh :P senyap sudah. comment pasal gambar ni maybe? 

pendapat korang? :D comment!

14 February 2013

Nak 'operate' blog lagi!!

Assalamualaikum :D
meera rasa mcm nak edit blog lagi :D weee! hehe. kalau korang perasan blog ni meera dah tukar sikit2. background~ hehe. tp sebelum edit blog ni meera kena siap kan semua homework^^ in shaa Allah semua homework akan siap mlm ni and kalau semua dah siap mlm ni. hehe! edit blog akan mula beroperasi start esok :D wehehe! 
okay byebye! ;)
dah baca jgn lupa comment tau! xx
 once swifties, forever swifties :)

13 February 2013

Random post : Merepek malam

Assalamualaikum :)
suka tajuk!! HAHA! MEREPEK MALAM--' LOL!
sekian lama menghilangkan diri *erkk tak lama lah kot. HAHA!* weee~ so bored right now. tak ada apa nak buat *konon! homework sebenarnya berlambak-lambak* HAHA! korang mcm mana holiday ni? best?^^ untunglah kalau best. hehe. btw semalam meera, ibu, kakak2 meera and my kakak sedara pergi air hitam. pergi cari barang tunang my sis. lebih kurang pukul 4 lebih kite orang keluar. then pukul 10 lebih baru balik. HAHA! best :3 wooo~ okay. malas nak tulis panjang2. bye :)
dah bace jgn lupa comment tau! :D hasta la vista :*

10 February 2013

1st beLog CONTEST : Mari Mengira by FakhRur

Assalamualaikum :)
rasa lama tak join segmen kan? harini meera nak join satu segmen ni :) jom la join ramai-ramai. sempat lagi ni!
nak join? tekan banner okay? 
bilangan CURLY : 79!
meera tak tahu betul tak jawapan tu. hehe! hope betul :) bye!

09 February 2013

PENAT DAH JAGA HATI ORANG LAIN!

Assalamualaikum =.=
asyik nak jaga hati orang je. hati kita sendiri siapa pulak nak jaga? sometimes meera sendiri penat asyik nak jaga hati orang. yela. kita ni manusia. ada jugak tahap sabar nya. penat. hurmm. banyak kali sabar. nak je luah kan. tp tak ada siapa pun yg boleh meera luah kan. penat dgn semua ni. dah out of mood! bye!

Convent girls! + Sambutan Maulidur Rasul

 Assalamualaikum :)
hehe! best sangat tadi. okay meera cerita ehh *konon! HAHA!* actually tadi sekolah meera ada buat Sambutan Maulidu Rasul. tahu memang lambat kan? meera rasa pun banyak lagi sekolah yang baru hari ni. tadi mcm biasa datang sekolah dalam pukul 7.45 am. then sampai sekolah dalam pukul 7.50 am. sampai kena daftar. nak pulak time daftar tu 'kakak scary' ada dekat kaunter. erkk. okay. cakap dalam hati 'be brave be brave meera' hoho. dan akhirnya haha! dengan semangat yang ada. pergi tandatangan. then blablaablaa *malas betul nak taip! lantak lah. HAHA!* btw lepas je majlis tu. "family" meera pergi masuk surau and ambik gambar. lol. ni bukan the real family. ni family main-main dekat sekolah^^ jom tengok gambar ni. muhahaha!
 meera with my 'sister' *kakak main-main*
 'kakak' Ayu, 'adik' Meera and 'kakak Mai' *ehh mcm tu pulak. HAHA! gambar ni goyang!*
 one happy family! haha!!
HAHA! tengok gambar ni memang tak boleh blar yg belakang tuh!!
 HAHA! lawak muka mai
nampak sangat meera senyum "kurang" ikhlas! :p wekk!
tengok gambar ni. tak tahu mcm mane boleh jadi mcm ni. ni tak edit tau! *maybe effect flash camera* cantik kan? =B
 ni la "family" tu. papa + kakak + kakak + adik! actually "family" ni terbentuk masa tahun lepas. kite org kena berlakon untuk kelab drama!
 ni gambar yang terakhir kot untuk entri kali ni. hehe! malas dah meera nak taip panjang-panjang. nak buat benda lain pulak^^ weee~ btw 'mama' dengan 'papa' dalam 'family' ni dah divorce. tu yang gambar 'mama' tak ada. wahahahahahaha!! hehe. okay lah. apa-apa pun meera sayang semua nya! kite orang kawan dunia akhirat. selama kenal dia orang lebih kurang dua tahun lebih ni happy je. semua memahami^^ okay. bye! 
KITA 'FAMILY' SELAMANYA! winkwinkk**
adios! assalamualikum :D

dah baca jangan lupa comment okey ;)

08 February 2013

Cuti ;) Happy homework day=='

 Assalamualaikum :)
weee~! sekian lama menghilangkan diri. akhirnya ter'update' jugak blog pink ni! hehe. meera busy lah minggu ni. mane nak buat homework lagi. banyak sangat kerje bila start naik form 3 ni. takpe2. sekejap je ni. kan? nanti bila exam PMR semua dah settle boleh enjoy se'happy happy' nya. ehh ada ea bahasa mcm tu? lol xD haha! ni cuti seminggu maybe sempat lah meera nak update blog ni. hehe! one more thing, omework banyak woo! seriously! nanti meera update yea :) plan mlm ni jugak nak siapkan semua homework. in shaa Allah :) bye!

btw ;
HAPPY CHINESE NEW YEAR, HAPPY HOLIDAY

03 February 2013

Busy je memanjang!

 Assalamualaikum :)
oleh kerana semalam busy memanjang tak sempat nak BW and tulis entri banyak-banyak. ni pun homework tak siap lagi. nasib baik hari jumaat petang lepas balik seklah sempat buat siki-sikit. tapi tak habis buat lagi. then semalam lagi lah tak sempat nak buat apa-apa. memang tak sempat! semalam malam pulak dah penat teru tidur. rasa macam nak cuti lama-lama je. sekejap je kan dah masuk bulan 2. lagi berapa bulan je nak PMR. hurmm. setakat ni apa yang meera belajar semua okay. cuma macam biasa meera lemah sikit dalam math dengan science. in shaa Allah. lepas raya cina meera tuisyen. hurmm. bertambah-tambah lah kan kerja nanti. tak apa-tak apa. sekejap je kan? :) hehe! okay lah adios! byebye!

02 February 2013

Ada orang datang merisik tadi!

 Assalamualaikum :)
merisik? wahwahh! siapa pulak lah yang merisik meera kan? lol. tak ada lah. 
tadi kakak meera punya 'tunang' punya family datang. actually datang just hantar cincin tanda je. in shaa Allah. bulan mac ni kakak meera nak bertunang. time cuti sekolah. harap semua berjalan dgn lancar nanti^^ amin.
hehe! simple je nak update. baru je dapat laptop. sebb sebum ni laptop tak ada dekat rumah. tak boleh nak tlis apa2 dekat blog ni. muhaha! k nak pergi menggemuk kan diri makan kek coklat. be jealous okay? wekk! haha. byebye :D

P/S : sorry kalau ade typo. tak sempat nak check! busy busy!!