HOME OWNER FRIENDS LINKIES

30 March 2013

1 hari lagi :(

Assalamualaikum :D
so mcm mana? cuti sekolah pun tinggal satu hari je. harini dah hari sabtu. esok ahad? hmm. rasa sekejap je kan? naik sekolah je dah 1 April. whoa. bayang kan!! dah masuk 4 bulan dah rupe nye. homework korang mcm mane? dah siap? meera punya hw dah siap dah. hee~ alhamdulilah. tp maybe ade lah main 'skip' sikit2 :3 wahaha. bukan sengaja tak nak buat. tak faham-,- isnin sampai sekolah main copy2 pulak. hee~ haha. okay :x jgn ikut perangai meera k? haha. so bila semua dah settle *homework + iron baju + kapur kasut + buat jadual* meera FREE :B so bila dah free bole lah meera BW blog esok. yeah^^ jgn risau. meera nak siap kan semua mlm ni jugak a.k.a sebelum esok dah siap semua. hehe. happy^^ nak suruh meera BW blog korang? komen url blog korang tau.. 
dah la.. meera nak pergi buat header baru^^ hehe. okay byebye.

26 March 2013

When sad ending happens.....

Assalamualaikum :D
cuti-cuti sekolah mcm ni meera jd fanatik pulak nak tengok cerita2 korea ni ;( org lain sibuk study, meera pulak bukak laptop layan cerita korea. hmm. tp benda yg paling meera tak suka... kalau tengok cerita or drama yg sad ending. rasa nak baling je laptop. bukan tak suka sad ending. tp entah lah.. ;( susah nanti kalau tengok sad ending. nak nangis. hwaaaaaaaaaa ;'( mcm td layan satu cerita korea dekat youtube. SAD ENDING. hero dlm cerita tu mati :x ouchh. kesian dekat heroin dye ;'( sedih. -.-okay stop it. lepas ni mls dah nak tengok. hmm k bye? :')
meet my super cute husband :* alolo. haha. bye.

25 March 2013

Rajin Malas Rajin Malas......

Assalamualaikum :D
hee. ni lah kalau jd. bila rajin.. rajin sangat nak buat banyak2 post. bila malas.. malas ler nak menaip walaupun satu ayat. hmm. tp bila dah rajin nak menaip tak ada idea pulak nak menulis pasal apa-,- problem problem.... haihh. okay tu je kot nak tulis untuk entri kali ni. wahaha=,= bosan!! 
sy gilaa dgn Taylor Swift-,- harhar. dye comel kan kan kan??
okay. Dear Samsung Galaxy Ace, I love you! *hmm. bila lah nak dpt phone ni T^T*

Segmen: Saya nak doodle dari MH!

Assalamualaikum again ;3
hehe. tahu kan Kakak Miraa ada buat segmen? DOODLE!!! hehe :3 nak join? tekan banner bawah ni.
semua syarat meera dah buat :)

meera nak doodle muslimah yg pakai pashmina dgn dress sambil peluk anak patung. nak doodle tu senyum nampak gigi hehe. bole tak??

dress : corak (http://i.imgur.com/92l9Q7X.jpg)

anak patung : #BF9769
pashmina : corak (http://i.imgur.com/mgm4oKu.jpg)

kasut : corak (http://i.imgur.com/mgm4oKu.jpg)
meera nak background ni transparent =D heee. okay terima kasih ye akak. bye. assalamualaikum.

Kerja kursus Sejarah PMR -entri bergambar-

Assalamualaikum :)
hehe. tiba2 rajin pulak nak menaip. pagi2 tadi meera dah keluar rumah. erkk rasa tak la pagi sangat. HAHA. tak sempat pun nak sarapan. LOL. actually meera keluar pergi buat kajian untuk kerja kusus sejarah form 3. hmm... mcm2 kite org buat tadi. best ;D siap makan lg. tp meera makan sikit je. ni bukan kes diet ke ape. mula2 memang rasa lapar. tp td makan sikit dah kenyang-.-' pelik tp benar.
with my "kakak", Mai.
Me, Mai and Hidayah.
ni Nazera dgn Nazihah *nampak spotlight dekat belakang tuh? HAHA*
ni jiran Meera, Nuriz.
with owner kedai makan Al-Huda.
HAHAHAHAHAHAHA-.- muka kita org tak jelas sebab ambik gambar jauh. ni sebab nak nampak kan sign board atas tu *hantu tanpa muka. LOL!!*
nak tahu kite org buat pasal apa?! ni haaa. tadaaaaaa.....
 roti canai. yummm!
ni roti telur. hehe. okay. tengok je. HAHA! 
okay. actually tadi nak taip entri lain. "tertaip" entri pasal ni pulak. HAHAHA! okay byebye. Assalamualaikum. dah baca? comment! :p bye.







24 March 2013

Segmen : Doodle Muslimah by FiqahHamed

Assalamualaikum :)
hehehe. sebagai 'hantu doodle' meera nak join segmen ni. nak tambah koleksi doodle. wahaha. nak jugak? tekan banner bawah ni. 

tudung : pink (#fcaab5)
baju : pink (#ffd7d7)
seluar : hitam
kasut : pink (#fcaab5)

22 RANDOM FACTS ABOUT ME

Assalamualaikum :)
Actually lama Meera nak tulis pasal ni. Tp mcm biasa... Kemalasan melanda. Hahaha. Okay, sebelum meera start nak tanya ni. Mcm mana cuti sekolah ni? Ada plan nak pergi mana2? Kalau ada jgn lupa share!! Okay let's get start it..
22 RANDOM FACTS ABOUT ME
1. Minat gila2 dekat Taylor Swift. Dlm erti lain Meera ni "Swifties".
2. Suka warna soft pink *-* Ya Allah. Cantiknya!!!!!
3. Minat ; Taylor Lautner, Justin Bieber, One Direction, Cole Sprouse.... *Beliebers, Directioners, Bros Sprouse*
4. Dpt 3A2B dlm UPSR (BM Pemahaman : A. BM Penulisan : A. Mathematics : A. Science : B. English : B)
5. In relationship with Niall Horan (a.k.a SINGLE)
6. Dlm One Direction, Meera paling minat/suka Niall Horan. Sebab dia cute :x CUTE!!!
7. Sikap jd sombong untuk org yg baru kenal/tak rapat. Gila untuk org yg dah lama kenal/rapat.
8. Nasi goreng kampung my favorite!!! Dgn milo ice. Yummm *jd lapar tiba-tiba :(*
9. Meera sekolah dekat SMK Canossian Convent, Kluang.
10. Subjek paling Meera suka : Bahasa Melayu *I'm good in penulisan -cehhh show off-*
11. Pernah tulis 'novel' sampai bab 11. Tapi Meera delete sebab marahkan seseorang tu *sayangnya. Lepas dah delete baru nak menyesal :x*
12. Bercita-cita untuk menjadi seorang penulis novel yg terkenal suatu hari nanti mcm Ain Maisarah *in shaa Allah. Doakan tau?!*
13. Dulu Meera ada 1 group ni. Kita org BFF. Tp sekarang dah tak :x *Larvae Gurlz in memory*
14. Ain Nabiella, she my true BFF *kita syg awak. Demi Allah*
15. Tahun ni Meera akan menduduki PMR.
16. Pernah sabotaj 'seseorang' masa darjah 6 *okay ini kerja berkumpulan. Bukan Meera buat sorang-sorang k?!! Hehehe*
17. Dlm banyak-banyak kenangan yg paling indah dlm hidup Meera, pergi camping dgn kawan-kawan masa darjah 6.
18. Ada 'papa', 'mama', 'kakak 1', 'kakak 2', 'kakak tiri 1', 'kakak tiri 2', 'kakak tiri 3', 'mummy a.k.a nenek', 'daddy a.k.a atuk' dekat sekolah. Hahaha. Senang cerita ada keluarga 'olok-olok' dekat sekolah.
19. Nazera, Mai and Nazihah, kawan yg Meera paling rapat dekat sekolah.
20. Ezza Natasha... Dia yg selalu Meera luahkan perasaan. She knows everything about my secret *erkk. Tak semua kot. LOL*
21. Masa tulis entri ni Meera tengah lapar!!!!!
22. Meera pilih untuk tulis 22 facts sebab lagu Taylor Swift, 22. Hehehe.
okay. Ini je kot. Terasa lepas je publish entri ni Meera nak buat lg satu entri. Entri pasal apa?!!! Tu kena tunggulah yea =D okay. Dah baca jgn lupa comment tau. Byebye. Assalamualaikum.

23 March 2013

Lebah Ohh Lebah

Assalamualaikum :)
ya Allah. lamanya rase meera tak update blog ni. lol. btw harini nak cerita pasal lebah. ni bukan kes meera kena sengat dgn lebah ye. BUKAN! sebenarnya mcm ni. sekolah meera exam. tp hari tu kita org start awal. sebb nanti ramai cikgu busy sebab nak umumkan result SPM untuk kakak2 senior tahun lepas. exam Geo semua okay *-///- Ya Allah sumpah Geo susah!!!* habis exam geo. kite org di benarkan keluar kelas. tp sekejap je. meera just selak sikit2 KH. sebab KH memang langsung tak sentuh ape2. hmm. sedih :< tp nasib baik soalan KH td senang. alhamdulilah. okay2 back to topic... cikgu edarkan kertas soalan. budak2 belakang ade yg menjerit tiba2. ingat kan ape. rupa2 nya ada lebah. beberapa minit lepas jawab kertas KH tu tiba2 cikgu bangun. first pandang nampak pelik. yelaa tiba2 cikgu bangun. 
satu kelas dah menjerit sebb lebah tu dtg dekat kite org. yg tak boleh blar time dye dtg dekat sebelah kawan meera, Jivani. meera dah tarik kerusi nak jerit. then cikgu ambik kertas pukul lebah tu. lebahtu jatuh. duhhh kesian :') ahaha. then cikgu pijak lebah tu smpai mati :x erkkk. satu kelas mcm "uhhhhh" riaksi dye org mcm2 ade yg ketawe ade muke yg mcm kesian dekat lebah pun ade!! hahaha. suasane kelas jd bising. 5 saat lepas tu kelas jd sunyi mcm biase sebb focus jwb kertas KH. muhahaha.
lol. the end..... entri ni ingt nak publish hari khamis. tp kemalasan melanda. so harini je la meera publish. wahaha. okay ape2 pun HAPPY HOLIDAY :) bye!

13 March 2013

My birthday- 14 March.

Assalamualaikum *mohon jawab dgn ikhlas yea? :)*
ya Allah tak tahu lah apa yg jadi dekat Meera sejak akhir-akhir ni. nak bagitahu pun tak tahu mcm mana nak bagitahu. tp kalau bagi tahu pun malu *ececeyhh! HAHA!* maybe ni kot feeling budak yg nak masuk 15 tahun *pulak? erkk. btw 14 mac ni birthday meera. wooolala~~* hehe. yeahh. seriously. esok 14 mac birthday meera yg ke-15. awww :* sweet fifteen. hoho. nak hadiah? bole? :* aumm. main2 je k! 15 tahun? yep. 15 tahun lah meera ada exam besar. PMR! batch yg terakhir lg. wish me luck yea? doa kan meera dapat straight A tau! *amin* ermm. sejak2 ni. meera rasa mcm tak tahu nak update ape dekat dalam blog ni. tak ada idea. otak kosong :( sedih je bila tak dapat idea nak update. bila tak update views makin lama makin menurun :( bertambah lah sedih. yelaa blog meera tak la famous mana kan? hee~ okay lah. rasa ngantuk pulak --' bye! jgn lupa esok, 14 MAC 2013!! hehe :P bye. assalamualaikum.
taylor swift punya Red Tour start harini *13.3.13* tp syg meera tak dapat pergi :'( hwaaa!
 P/S : tak sabar nak tengok music video 22!!! ;D night :* adios.

09 March 2013

Bosan bosan bosan~~~

Assalamualaikum fellas :) 
mcm mana harini? sihat semua? :) tak sihat pergi hospital tau. hehe. lama kan meera tak update? weee~ rindu meera tak? *muntah muntah!!* hehe. bosan lah. tak ada apa nak update. tak ada idea. tak ada benda nak cerita. tak ada benda nak cakap. tak ada benda nak taip. wahaha! okay lah. simple update. bye :)
 meet my husband :* Niall Horan! awww! i love you Nialler ;)

04 March 2013

Crush? HEHE!

Assalamualaikum fellas :) 
mcm mana harini? okay? sihat? :D tak sihat? alalala~ kesiannya! pergi makan ubat k? :') heee~ nak tahu tak? hehe! tak pe lah tak payah tahu. :p wkwkw! lol. chill main2 jeh. hehe. korang ade crush tak? ade? :O ohhh. siapa siapa? hehe! actually harini bukan nak cerita pasal crush sangat. saje je. bosan-.- homework dah siap? baju dah iron? btw harini sekolah meera tukar jadual kelas lagi. LAGI! haihh. tak suka betul lah. kalau sebelum ni meera just pakai baju sekolah *baju putih kain biru tu* 2 hari je. hari isnin dgn jumaat. so tak payah nk iron hari2. tp sekarang dah tukar jadual meera kena pakai baju kurung sekolah hari isnin, selasa dgn jumaat-..- ohh sungguh menyiksakan nak iron!! tak suka nya!!!!!!!!! -.-ni pun meera rasa akan ade perubahan jadual waktu lagi. tunggu je la-.- okay lah. nak sambung buat lukisan ptg td :) in shaa Allah kalau rajin meera upload dekat next entri okay? :D bye!
assalamualaikum.
btw meera ada crush baru! BARU :P ohhh. senyaplah :x hehe.

03 March 2013

Selamat Malam Bloggers! ;)

Assalamualaikum :)
baru je plan sabtu and ahad nak update blog. tp-.- erkk. takbole sebab tak ade laptop. hoho. tak tercapai lah ajat. tp sekarang laptop dah ade. masalah lg esok isnin. takut tak ade mase nak update :'( sedih kan? lol. wahh. happy je sebb blog meera dah berumur 1 tahun 2 hari. lol. pelik? tak payah nak pelik sangat. blog korang pulak? dah berape tahun?^^ jom lah kongsi dgn meera. alaaaa~ nak tahu :D please please. lol. so maybe kali ni meera update simple je kot. malas nak taip. sebab esok sekolah. nak tidur! :D good night :* 
bye Assalamualaikum.
btw something yg mengembira kan terjadi pd meera harini :) ya Allah. tak pe ade masa meera cerita okay? night :* adios!

01 March 2013

March -My Birthday! -Happy 1 year blog!

Assalamualaikum :) 
wahh rasa dah lama jugak meera tak update blog ni kan? hee~ sorry sorry. busy la. bukan tak nak update. sekarang pun meera dah jarang join GA/segmen. hwaaa :'( rindu nya nak join. kalau nak join pun kena ada masa yg sesuai jugak. hurmm ape2 je lah kan? ada masa meera join okay :D btw kalau ada apa2 GA/segmen yg best mohon comment link yea? :)
so sekejap je kan dah masuk bulan mac! bulan yg meera tunggukan selama ini. nak tahu kenapa? :D jengjengjengg!! hehe. actually banyak bende yg special berlaku pada bulan mac! okay jom meera list kan!! 

1. 1 March : BIRTHDAY JUSTIN DREW BIEBER YG KE-19 :* 
HAPPY BIRTHDAY JUSTIN!! I LOVE YOU! :D
2. 9 MARCH : BIRTHDAY KAWAN MEERA, AINA ;')
3. 19 MARCH : BIRTHDAY KAWAN MEERA JUGAK, HALIZA! 
4. 14 MARCH : BIRTHDAY MEERA!!!!!!!!!!!!!
HEHE! nampak list yg no 4 tu? yeahh 14 mac nanti genap lah meera sebagai manusi berumur 15 tahun :') hehehe! nak hadiah? :O ohhhh! bole lah? hehe. main2 je la.
tu je lah kot meera nak update :) dah bace korang comment tau!!
bye! assalamulaikum.
btw harini cukup setahun dah meera berada dlm dunia blog ni :') awwww! happy birthday my little pinky blog :* i do love you!!