HOME OWNER FRIENDS LINKIES

13 April 2013

Stalk.

Assalamualaikum.
hwaa :') tak tenang td masa buat kajian pasal Geo. ni lepas nazera bagitahu yg dye jumpe *****. fuhhh. bukak je laptop terus stalk fb dye. alaaaaaaaaaaaaah! nak nangis je rasa. bye!

10 April 2013

Samsung galaxy advance vs Samsung galaxy ace?

Assalamualaikum and hi again. 
ingat entri sebelum ni? meera nak cerita something. actually masa duduk dlm bilik sambil on lappy tadi tibe2 phone meera bunyi. ingat kan maxis *normally time ni maxis je yg suka msj dgn meera-.-* then bukak tengok kawan meera, co mun text. co mun ni cina ea. hehe.

co mun : Ameera, want buy handphone? i wan sell mine.
me : you guna handphone apa erk? i lupa lah.
co mun : samsung galaxy advance
me : oh. you nak jual berapa?
co mun : tengok budget you.
me : now sy tak ada banyak lah. 200 sikit je.
co mun : sy nak jual dlm 600-650.
me : oh takpe. sy discuss dgn parents sy dulu. ptg or mlm sy bgtau.
co mun : okok..:)

lebih kurang lah msj mcm ni. samsung galaxy advnce? apa pendapat korang pasal handphone ni? actually kakak sedara meera guna handphone ni. tengok app dlm handphone ni semua mcm best. tp... meera actually minat dekat samsung galaxy ace. --'gezz! entah la. tak tahu la. pendapat korang? o.O
comment!! bye :D

yg kanan : samsung galaxy advance
yg kiri : samsung galaxy ace
credit : pakcikk google.

Buli.

Assalamualaikum :)
rasa lama dah tak update blog sejak naik cuti hari tu. kan? :D hmm. korang ada dengar pasal yg budak kena buli tu? actually meera pun baru tahu td *time balik sekolah* bukak fb. then nampak 'sorang' ni share satu gambar. tengok mcm best. meera tekan gambar tu. then keluar lah segala maklumat pasal buli tu. hmm.. bukak twitter ada pulak trending #ijatsyafiq. and what?! pembuli tu sama baya dgn meera. 15 tahun! i mean 15 tahun kot? dah ada kes mcm ni. heboh 1 malaysia pulak tu *lol. maybe!* ada jugak meera bukak video buli tu dekat youtube. tp   meera tengok tak sampai pun 10 saat. meera dah tutup video tu. huhh? serious tak berani nak tengok video yg mcm tu. seram!! dah la mls nak cerita pasal tu. btw meera ada lg satu cerita. tp tu meera cerita dekatnex entri la ea? bye :D

KEPADA PEMBULI DI LUAR SANA : 
TAUBATLAH :) TAK GUNA PUN NAK BULI2 ORG NI. BUAT DOSA JE. BYE!